Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa

Kunta-ala keskusteli sopimuskauden pituudesta ja palkankorotuksista perjantaina

|
Uutinen

Kunta-alan osapuolet kävivät sovitteluviikon päätteeksi kiinni sopimusraamiin. Näin viikonlopun alla teemoina olivat sopimuskauden pituus, palkankorotukset sekä tekstimuutokset.

Kunta-alan osapuolet kävivät sovitteluviikon päätteeksi kiinni sopimusraamiin. Näin viikonlopun alla teemoina olivat sopimuskauden pituus, palkankorotukset sekä tekstimuutokset.

Viikonloppuna kokoontuvat sopimusalojen neuvotteluryhmät, ja JUKO jatkaa sisäistä valmistelua.

Työriitojen sovittelussa kunta-alan neuvotteluosapuolet tapaavat seuraavan kerran maanantaina 28. maaliskuuta.

Edellinen palkkaohjelma 3,9 prosenttia

Aiemmin tällä viikolla sovittelussa teemana oli palkkaohjelma, joka JUKOn mukaan tarvitaan korjaamaan palkkojen jälkeenjääneisyyttä, turvaamaan ansiokehitystä sekä parantamaan työn veto- ja pitovoimaa.

Edellisen kerran kunta-ala toteutti palkkaohjelman vuosina 2003–2007. Tuota ennen oli selvitetty, että kuntien ja kuntayhtymien palkat ovat keskimäärin noin 7–8 prosenttia pienempiä yksityissektorin vastaaviin ammatteihin verrattuna. Tilanne ei ole tuosta kohentunut.

JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo, että vuosina 2003–2007 palkkaohjelma oli 3,9 prosentin suuruinen.

– Samaan aikaan yksityinen sektori kuitenkin maksoi yhtä lailla liukumia työntekijöilleen. Eli mikäli julkisalan palkkaohjelmaa ei tuolloin olisi toteutettu, ero yksityiseen sektoriin olisi kasvanut entisestään.

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

JUKO kertoo kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullaan www.juko.fi/kunta. Aihetta voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.