Kemianteollisuus pokkasi eurooppalaisen tunnustuksen työhyvinvoinnin kehittämisestä

|
Uutinen
Kuuntele

Kemianteollisuuden Hyvää huomenta - Hyvää huomista -työhyvinvointihanke on voittanut eurooppalaisen Responsible Care -palkinnon.

Hyvää huomenta - Hyvää huomista -yhteistyön tavoitteena on luoda kemianteollisuudesta työhyvinvoinnissa Suomen paras toimiala vuoteen 2020 mennessä.

Vuonna 2010 startannut ohjelma aloitti kannustamalla yrityksiä työhyvinvointia parantaviin hankkeisiin. Myöhemmin mukaan ovat tulleet varhaisen välittämisen mallit sekä johtamisen ja työyhteisötaitojen kehittäminen.

Yhteistyöhankkeessa ovat olleet mukana työnantajaliitto Kemianteollisuus ja alan yritykset sekä työntekijäjärjestöt Ammattiliitto Pro, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN. Kemianteollisuus työllistää Suomessa suoraan noin 34 000 henkilöä.

Työhyvinvointiin liittyvät mittarit otettiin osaksi Responsible Care -ohjelman mittaristoa ja raportointia vuonna 2014.

‒ Työhyvinvointia ei voi ulkoistaa. Yhteistyöllä ja osallistamisella saadaan parhaimmat ja kestävimmät tulokset, sanoo neuvottelujärjestömme YTN:n kemian alan vastuuasiamies Seppo Järvenpää.

‒ Työhyvinvointi rakentaa myös alan vetovoimaa, ja on tärkeä osa turvallisuutta. Haluamme saavuttaa työhyvinvoinnissa vastaavan pitkän aikavälin positiivisen kierteen kuin Responsible Care -ohjelman muissa osissa aiemmin, sanoo Kemianteollisuus ry:n johtaja Riitta Juvonen.

 

Palkinto jaettiin kymmenen kerran

Suomessa Responsible Care -ohjelma on ohjannut kemianteollisuuden omaehtoista vastuullisuustyötä jo yli 20 vuoden ajan. Ohjelma kattaa 80 prosenttia Suomen kemianteollisuuden tuotannosta ja 60 prosenttia henkilöstöstä. Vastuullisuustyön toimialatason tulokset julkaistaan vuosittain.

Nyt kymmenettä kertaa jaossa olleen palkinnon jakaa kemianteollisuuden eurooppalainen kattojärjestö Cefic. Palkinto myönnetään Responsible Care -vastuullisuustyöhön sitoutumisesta, kehittämisestä sekä erinomaisista tuloksista.