Kasvun Osaaja, sinua kysytään

|
Uutinen
Kuuntele

Tekkiläinen, haluatko näyttää kyntesi kasvuyrityksessä? Hallitsetko markkinoinnin, viennin, kaupan tai strategisen johtamisen? Kyvyillesi on nyt käyttöä. Sitsit Otaniemessä 13. kesäkuuta.

Pk-yritysten kasvun tueksi suunnatut maksuttomat Kasvun Open ja Kasvun Osaaja -ohjelmat ovat parhaillaan käynnissä. Kasvu Open on Suomen suurin kasvun sparrausohjelma, jossa tänä vuonna saa apua oman liiketoimintansa kehittämiseen  maksutta  noin 450 pk-yritystä ympäri Suomen. Näistä yrityksestä valikoituu sata finalistia syksyn valtakunnalliseen Kasvu Open -kisaan. Kasvun Osaajat -ohjelmassa finalistiyrityksille etsitään tukijoita ja neuvonantajia syksyn sparrauspäiviin.

Kasvun Osaajana sinulla on mahdollisuus päästä tutkimaan omia tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksiasi kasvuyrityksissä. Voit auttaa arjen liiketoiminnassa tai tarjota apuasi strategisissa kysymyksissä. Samalla saat käytännössä testata omaa osaamistasi.

Kohtaaminen PIIKissä

Kasvun Osaajaksi voit hakea rekisteröitymällä PIIK-palveluun osoitteessa https://piik.it/.
PIIK on palvelu, jossa osaajat ja Kasvu Open finalistit voivat anonyymisti ja reaaliaikaisesti kohdata toisensa. Palvelu yhdistää yritysten tarpeiden ja henkilöiden osaamisen perusteella toisilleen parhaiten sopivat profiilit.    

PIIKistä löytyy syksyyn mennessä yhteensä sata kiinnostavaa Kasvu Openin yritysfinalistia. Joukko kasvaa koko kesän ajan, joten seuraa tilannetta.  Kiinnitykset yritys+osaaja-pareista tehdään 11.8. mennessä, mutta siihen saakka sekä Kasvu Open finalisteilla että Kasvun Osaajilla on mahdollisuus etsiä parasta mahdollista mätsiä palvelussa.

Mikäli tulet valituksi yritykseen Kasvun Osaajaksi, pääset toimimaan sen neuvonantajana syksyn 2017 aikana Kasvu Openin valtakunnallisessa Kiitoratapäivässä ja Kasvu Open Karnevaalissa.

Sparraustapaamisten yhteydessä Kasvun Osaaja ei välttämättä osallistu keskusteluun, vaan kuuntelee ja kirjaa ylös keskustelujen yhteydessä nousseita pääkohtia. Kiitoratapäivän aikana, sen lopuksi tai myöhemmin osaaja purkaa yhdessä yrityksen kanssa päivänannin ja antaa myös omat ajatuksensa yrityksen käyttöön.

TEK mukana

Myös TEK kannustaa jäseniään mukaan Kasvun Osaajiksi.

– Tekkiläisillä on varmasti tietoa ja kokemusta, jota pk-yrityksissä tarvitaan yritystoiminnan kehittämiseksi ja kasvun tueksi. Lisäksi yrityksistä saattaa löytyä kiinnostavia työtehtäviä, hallituspaikka tai mahdollisuus sijoittamiseen, sanoo johtaja Jari Jokinen TEKistä.

Jos olet kiinnostunut ryhtymään Kasvun Osaajaksi, tule Otaniemen Sitseihin 13. kesäkuuta. Tilaisuudessa ovat erityisesti esillä energia-alan yritykset. TEKin isännöimässä tilaisuudessa puhuu  myös TkT ja KTM Antti-Jussi Tahvanainen Etlasta. Hänen esityksensä aiheena on  teollisuuden uudistuminen ja yritysten kasvumahdollisuudet.

Tilaisuus järjestetään 13.6.2017 osoitteessa Technopolis Innopoli 1. Tekniikantie 12, Espoo.

Ohjelma ja ilmoittautuminen www.lyyti.fi/reg/Kasvun_Osaajat_ohjelma_7611