Palkkaneuvottelut, toimisto

JUKOn hallitus hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen

|
Uutinen

Sopimusten voimaantulo edellyttää, että myös muiden osapuolten hallinnot hyväksyvät sopimuksen. Myöhemmin tänään kokoontuu Jyty ja keskiviikkona JHL.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn hallitus hyväksyi kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksia koskevan neuvottelutuloksen kokouksessaan tiistaina 7. kesäkuuta.

JUKO on sopinut kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimukset yhdessä Julkisen alan unioni JAUn (JHL ja Jyty) ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa.

Sopimusten voimaantulo edellyttää, että myös muiden osapuolten hallinnot hyväksyvät sopimuksen. KT:n valtuuskunta päätti asiasta maanantaina. Myöhemmin tänään kokoontuu Jyty ja keskiviikkona JHL.

JUKO kertoo sopimuksen sisällöstä, jos kaikki osapuolet hyväksyvät neuvottelutuloksen.

Tietoa kunta-alan tilanteesta ja lakkoavustuksista

Ovatko yhteys- ja työpaikkatietosi ajan tasalla? On tärkeää, että TEKin viestintä tavoittaa kaikki kunta-alalla työskentelevät jäsenet. Päivitä omat tietosi jäsenportaalissa ja muista valita viestintää aiheesta Oman alasi tiedotus ja edunvalvonta.

Lakkoavustusten haku JUKOn kevään lakoista on päättynyt. Jos sinulla on tästä kysyttävää, ota yhteyttä Tapani Laurikaiseen.

Lisätietoa Pron ICT-alan lakoista ja ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen löytyvät täältä.

UKK ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

UKK kuntasektorin lakoista

UKK kunnallisen pääsopimuksen irtisanomisesta

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

JUKO kertoo kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullaan www.juko.fi/kunta. Aihetta voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tapani Laurikainen
Tapani Laurikainen
Työelämäasiantuntija, kuntasektori