Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa

JUKO sovittelulautakunnan kuultavana torstaina – tietoa jatkosta luvassa perjantaina

|
Uutinen
Kuuntele

Sovittelulautakunta jatkaa työtään edelleen ja aikoo kertoa huomenna perjantaina aikataulun, milloin se antaa sovintoehdotuksensa.

JUKO oli sovittelulautakunnan kuultavana torstaina iltapäivällä 5. toukokuuta. Lautakunta on tehnyt tiiviisti työtään ja valmistellut sovintoehdotusta.

Sovittelulautakunta jatkaa työtään edelleen ja aikoo kertoa huomenna perjantaina aikataulun, milloin se antaa sovintoehdotuksensa.

Palkkapäivä-mielenilmaus Helsingissä perjantaina

Perjantaina on JUKOn, JHL:n ja Jytyn yhteinen #Palkkapäivä-tapahtuma Narinkkatorilla Helsingin Kampissa kello 13–15.

Tapahtuma alkaa marssilla, johon kokoonnutaan Töölössä Kisahallin takana kello 11 alkaen. Marssi lähtee Kisahallilta kello 12 ja etenee Mannerheimintietä. Kulkue pysähtyy Eduskuntatalon edessä tervehtimään kansanedustajia noin kello 12.30–12.45.

JUKO | Palkkapäivä-lakkotapahtuma kokoaa kunta-alan työntekijät Helsinkiin perjantaina

Lakot kymmenessä kaupungissa

JUKOn sekä ammattiliittojen JHL ja Jyty lakko on meneillään 3.–9. toukokuuta kymmenessä kaupungissa.

Myös koko kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu edelleen.

Tietoa kunta-alan tilanteesta ja lakkoavustuksista

Ovatko yhteys- ja työpaikkatietosi ajan tasalla? On tärkeää, että TEKin viestintä tavoittaa kaikki kunta-alalla työskentelevät jäsenet. Päivitä omat yhteystietosi jäsenportaalissa ja muista valita viestintää aiheesta Oman alasi tiedotus ja edunvalvonta.

TEK maksaa JUKOn lakoista 100 euroa lakkoavustusta/lakkopäivä. Lakkoavustus on verollinen korvaus. Voit hakea lakkoavustusta lakon jälkeen tällä lomakkeella. Pyrimme maksamaan avustukset mahdollisimman pian lakon jälkeen.

Lisätietoa Pron ICT-alan lakoista ja ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen löytyvät täältä.

UKK ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

UKK kuntasektorin lakoista

JUKO: Katso tästä JUKOn lakot, lakonuhat ja muut painostustoimet kunta-alalla

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

JUKO kertoo kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullaan www.juko.fi/kunta. Aihetta voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tapani Laurikainen
Tapani Laurikainen
Työelämäasiantuntija, kuntasektori