JUKO huolissaan Työterveyslaitoksen lisäleikkauksista

|
Uutinen
Kuuntele

Jo tehdyt ja tulevat leikkaukset merkitsevät lähes 40 prosentin vähennystä Työterveyslaitoksen rahoitukseen.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on huolissaan Työterveyslaitoksen lisäleikkauksista. Suomen uusi hallitus on strategisessa ohjelmassaan linjannut leikkaavansa Työterveyslaitoksen vuosittaisesta rahoituksesta 5 miljoonaa euroa lisää vuodesta 2016 lähtien.

Aikaisemmin tehtyjen päätösten perusteella laitoksen valtionapu on pienentymässä noin 10 miljoonaa euroa vuoteen 2017 mennessä. Jo tehdyt ja tulevat leikkaukset merkitsevät lähes 40 prosentin vähennystä Suomen merkittävimmän työelämän tutkijan ja kehittäjän rahoitukseen, JUKO huomauttaa.

Työterveyslaitoksen rahoitusta kiristävät myös erikoislääkärikoulutukseen tehdyt mittavat rahoituksen leikkaukset sekä valtion tutkimusrahoituksen uudet vähennykset ja strategisen huippuosaamisen keskittymistä luopuminen.

JUKOn pääluottamusmies Mirja Kiilunen huomauttaa, että näin nopeaa ja mittavaa rahoituksen leikkausta ei ole mahdollista toteuttaa järkevällä ja kestävällä tavalla TTL:n voimassaolevien sitoumuksien takia.

Työelämän korkeatasoinen tutkimus säilytettävä

JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan Työterveyslaitoksen rahoituksen vakauttaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta työelämän korkeatasoinen tutkimus ja asiantuntijuus voidaan säilyttää tulevaisuudessa.

JUKO vetoaa hallitukseen, jotta se vielä harkitsisi toteutettavien vähennysten suuruutta tai ainakin niiden jakamista useammalle vuodelle, jotta voimassa olevat sopimukset voidaan saattaa loppuun ja niiden tulokset saadaan hyödyttämään suomalaista työelämää.