Iloa liikunnasta

|
Uutinen
Kuuntele

Urheilijoiden keski-ikä laski Olympiastadionilla roimasti, kun lauantaina 6.9. vietettiin Perheliikuntapäivää. Akavalaisten liittojen jäsenille ja heidän perheilleen suunnatun tapahtuman idea oli tarjota liikkumisen iloa.

Perheliikuntapäivän aikana oli mahdollista kokeilla erilaisia lajeja 25 ohjatulla liikuntarastilla. Sisarukset Aapo ja Sari testailivat voimistelualueella nauhan pyöritystä ja Kaisa kokeili, miten hulavanne pyörii. Lasten äidit kertovat yllättyneensä tapahtuman monipuolisesta lajitarjonnasta.

– Tarkoitus on kokeilla täällä jotain, mitä ei omassa kotipihassa voi harrastaa. 

Tapahtuman järjestivät tekkiläisillekin alennuksia tarjoava Jäsenedut.fi-palvelu sekä Kisakallion Urheiluopisto. Myös TEK oli mukana Perheliikuntapäivässä.

Renkaat alle

– Se mitä jokainen voi tehdä itse, on pitää renkaissa ilmaa ja ketjuissa rasvaa, vinkkaa Mika Saario [kuvassa] polkupyörien erikoisliike Velo & Oxygenilta.

Polkupyörien pikahuoltoja Perheliikuntapäivässä tehnyt Saario kertoo ajokilometrien määrittävän polkupyörän huoltotarpeen. Paljon ajavan olisi syytä huollattaa ajokkinsa parikin kertaa vuodessa.

– Jos ei aja talvella, kannattaa pyörä huoltaa syksyllä. Kun keväällä tulee ensimmäinen kaunis päivä, haluavat kaikki pyöränsä heti kuntoon. Silloin huoltoihin syntyy jonoa.

Saarion mielestä pyöräily on hyvä tapa tutustua uuteen ympäristöön.

– Pyörällä pääsee melkein joka paikkaan. Se on myös kropalle hyvää treeniä.

Renkaiden päällä liikkuu myös Petrus Marttila, joka auttaa aloittelevia rullalautailijoita skeittikauppa Ponkesin liikuntarastilla.

– Skeittaus on henkisesti avoin laji. Sen voi aloittaa ihan kuka vain milloin vain, oli minkä ikäinen tahansa, tyttö tai poika, Marttila kannustaa.

Marttila antaa kolme vinkkiä aloittelevalle skeittaajalle. Lauta kannattaa ostaa alan liikkeestä ja kaatumista ei saa pelätä.

– Eikä saa luovuttaa! Skeittaaminen on pitkäjänteistä hommaa. Kaikki ei tule itsestään, vaan laudan päällä joutuu viettämään aikaa, jotta siihen tottuu.

Jumppaa oopperan tahtiin

Olympiastadionin kaiuttimista kajahtaa baritoni Hannu Ilmolahden ääni. Hän laulaa Rakastan sinua, elämä -kappaleen alun ja kutsuu kaikki halukkaat stadionin keskelle Oopperajumppaan.

Oopperalaulaja kertoo tehneensä elämänmuutoksen tovi sitten. Hän laihdutti huomattavasti ja ryhtyi jumppariksi. Ilmolahti johtaa Perheliikuntapäivään osallistuvat ilmanyrkkeilemään, hyppelemään, kyykkäämään ja askeltamaan oopperamusiikin tahtiin.

– Musiikki kovemmalle! Hymy naamalle! Me olemme kaikki voittajia, kun lähdimme tänne liikkumaan.

Stadionin katsomossa uteliaat seuraavat erikoista jumppaa sivusta. Osa rapistelee eväitä.

– Nauttikaa liikunnasta! Se on tärkeää. Istuminen on vaarallista, Ilmolahti huikkaa vielä jumpan lopuksi.

Lajikirjo on katettu

Tuttujen lajien, kuten aitajuoksun ja pituushypyn lisäksi Olympiastadionilla oli mahdollisuus testata myös hieman erikoisempia lajeja. Suomen nopeimmin kasvavaa lajia eli frisbeegolfia sai kokeilla puttaamalla frisbeekiekkoja maalikoreihin.

– Aika montaa lajia olemme jo kokeilleet. Frisbeegolf oli hauskaa, kertoo Jussi [kuvassa yllä].

Myös perinteisen golfin puttauspaikalla riitti vilskettä. Isä ja tytär treenaavat oikeaoppista lyöntiä [kuvassa yllä]. Isä kertoo pelaavansa itse golfia. Hän on yrittänyt opettaa lajia myös Laura-tyttärelleen. Lauran mielestä päivän paras anti on ollut nyrkkeily. Hän on oppinut, että nyrkkeilyssä pitää lyödä vuorotellen molemmilla käsillä.

– Hai! Hai! Laura huutaa ja demonstroi oppimiaan lyöntejä mielikuvitusvastustajaan.

Sara Salminen miekkailuseura Habdasta ohjaa miekkailusta kiinnostuneita. Hänen mielestään miekkailu on hyvä laji, koska siinä pitää ajatella.

– Tämä on todella tekninen laji. Siinä pystyy kehittymään ja se motivoi.

Päivän pisimmät jonot olivat trampoliinille ja laserammuntaan. Suosionsa osoitti myös jälleen kerran talutusratsastus. Shetlanninponi Jaska oli tullut Keskustallilta tervehtimään innokkaita, tulevia ratsastajia.

  • TEKin ständillä riitti vilskettä Perheliikuntapäivänä. TEK-mukit ja leffalippupaketit on arvottu ja kaikkiin voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Kiitos kaikille osallistumisesta!
  • Katso lisää tunnelmia Perheliikuntapäivästä tapahtuman Instagram-kuvagalleriasta
  • Hyödynnä tekkiläisen alennukset jäsenedut.fi-palvelussa.