Ilmastomarssille mars!

|
Blogimerkintä

Lauantaina Korvaamaton-kampanja järjestää ilmastomarssin, jolla tavoitellaan kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa. Jos haluat mukaan, olet tervetullut TEKin yhteislähtöön!

Kriisitietous ilmastonmuutoksen vakavuudesta on saavuttanut aivan uuden tason sitten viime lokakuussa julkaistun IPCC-raportin.

Pari viikkoa sitten miljoonat lapset ja nuoret – ja moni varttuneempikin – osoittivat mieltään yli 125 maassa ruotsalaisen Greta Thunbergin koululakosta inspiroituneena. Ilmastoasiat ovat saaneet miljoonittain ihmisiä kaduille, erityisesti lapsia ja nuoria, joilla ei ole vielä mahdollisuutta vaikuttaa asiaan äänestämällä. 

Mielenilmausten mittakaava on ylittänyt jo hyvän aikaa sitten kriittisen massan, jonka myötä päättäjien on pakko ottaa asia nykyistä vakavammin.

Päättäjien on pakko ottaa asia nykyistä vakavammin.

Ilmastomielenosoitusten sarja jatkuu myös täällä kotikamaralla. Tulevana lauantaina 6.4. Helsingissä järjestetään jälleen ilmastomarssi. Jo yli 4 400 henkeä on ilmoittanut osallistumisestaan ja yli 13 000 kiinnostuksestaan osallistua marssille. Meitä marssijoita tulee siis olemaan aika huima määrä. Ilmastomarssin järjestää Korvaamaton-kampanja, jota myös TEK on ilolla tukemassa. Yhdeksän ympäristö- ja kehitysjärjestön käynnistämä kampanja tavoittelee vaalikevään kunniaksi kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa.

Kampanjalla on poikkeuksellisen kunnianhimoiset aikatavoitteet väistämättömille ilmastotoimille, ja juuri siinä piileekin kampanjan hienous omasta näkökulmastani. Ilmaston kannalta välttämättömiä päätöksiä pitäisi tehdä nyt, mutta meillä ei ole riittävää kiireen tuntua kun tavoitteet on asetettu 2030-luvulle tai sitä myöhemmälle. Ripeitä toimia vaativa kampanja pakottaa poliitikot (ja toivottavasti kaikki muutkin!) miettimään aikajänteitä ja kenties herättää tekemään välttämättömät päätökset ennen kuin on liian myöhäistä.

Ilmaston kannalta välttämättömiä päätöksiä pitäisi tehdä nyt, mutta meillä ei ole riittävää kiireen tuntua.

Kun tulevalle marssille odotetaan useita tuhansia osallistujia, voit olla varma ettet ole yksin. Jos kuitenkin aristelet osallistumista kun ketään tuttua ei ole lähdössä tai kaipaat muuten vain parasta mahdollista miekkariseuraa, olet tervetullut mukaan TEKin yhteislähtöön! Ilmoittaudu täällä ja saat tiedot yhteislähdöstä.
 
P.S. Olethan jo allekirjoittanut Ilmastoveivi2019-vetoomuksen? Myös ilmastoveivi on samalla kunnianhimoisemman ilmastopolitiikan asialla tavoitteenaan saada Suomi kirittämään EU-tason ilmastopolitiikkaa toimiessaan vuoden toisella puoliskolla EU-puheenjohtajamaana.
 
P.P.S. Muistathan äänestää kevään vaaleissa ehdokasta, joka ottaa ilmastoasiat vakavasti!

Avainsanat: