Findwork.fi-palvelu yhdistää yritykset ja kansainväliset osaajat

|
Uutinen
Kuuntele

Harva ulkomaalainen opiskelija jää valmistuttuaan Suomeen. Lähdön tavallisin syy on se, ettei ulkomainen tutkinnonsuorittaja saa Suomesta työtä.

Yli 3 000 ulkomaalaista opiskelijaa suorittaa vuosittain korkeakoulututkintonsa Suomessa.

Parhaassa tapauksessa he työllistyvät Suomeen ja avaavat kansainvälistyville yrityksille uusia markkinoita kotimaansa kontakteilla, maatuntemuksella ja verkostoilla tai helpottavat ulkomaisten investointien päätymistä Suomeen.

Kuitenkin vain hyvin pieni osa valmistuneista jää Suomeen. Lähdön tavallisin syy on se, ettei ulkomainen tutkinnonsuorittaja saa Suomesta työtä.

Esimerkiksi TEKin ja tekniikan yliopistojen vastavalmistuneiden kysely paljastaa karun nykytilanteen: suomalaisista tekniikan alan vastavalmistuneista kaksi kolmasosaa on työsuhteessa, mutta ei-suomalaista vain joka neljäs.

Rekrytointi helpommaksi

Uusi Findwork.fi-nettisivusto edistää pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymistä tekemällä ulkomaisten osaajien rekrytoinnin helpoksi. Palvelu tuo yhteen Suomessa tutkintoaan opiskelevat tai vastavalmistuneet kansainväliset osaajat sekä suomalaiset uudistumis- ja kansainvälistymishaluiset yritykset.

Palvelussa pk-yritysten rekrytoimisesta on tehty mahdollisimman helppoa. Tähän asti rekrytoimisen kynnystä on nostanut esimerkiksi se, että yrityksen on täytynyt olla yhteydessä eri yliopistoihin ja korkeakouluihin löytääkseen haluamansa osaajan.

Miten mukaan?

Sivustolla yritys voi ilmoittaa joko vakituisen tai pysyvän työpaikan, opinnäytetyöhön liittyvän projektin tai vaikkapa joukkoistamishankkeen. Yritys rajaa sivustolla itse, mitä hakee, ja rajauksessa voi käyttää esimerkiksi kielitaitovaatimuksia tai muuta osaamista.

Opiskelijat ja yliopistot voivat rekisteröityä sivustolle vaivatta ja maksutta.

Hankkeen taustalla ovat Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Sitra, Amcham Finland, Team Finland ja Finpro. TEK on hankkeen yhteistyökumppani.

Lue myös: