Edunvalvonta on joukkuelaji

|
Uutinen
Kuuntele

YTN Yritysyhdistysten toimijat kokoontuivat syysseminaariin pohtimaan rooliaan edunvalvojina.

Perjantaina 11.11. YTN Yritysyhdistysten toimijat kokoontuivat syysseminaariin Break Sokos Hotel Flamingoon Vantaalle. Tilaisuudessa esiintyi heti kärkeen pitkän linjan jääkiekkovalmentaja, jääkiekkoleijona Erkka Westerlund.

Westerlund on toiminut kiekkovalmentajuuden lisäksi YTN:läisen Suomen Ammattivalmentajat SAVALin puheenjohtajana vuosina 2002–2007 sekä uudelleen vuodesta 2015 alkaen. Hän tietää, että joukkue on enemmän kuin osiensa summa.

– Jollet pidä itsestäsi huolta, et jaksa pitää huolta muistakaan, Westerlund painotti. 

Westerlundin mukaan motivaatiolla on suuri merkitys lopputulokseen. Motivointi näyttelee merkittävää roolia niin yritys- kuin yhdistystoiminnassa. 

– Motivoiminen on arvonantoa asioille ja ihmisille, hän kiteytti.

Erkka Westerlund, kuva: Björn Wiemers

Tilaisuudessa esiteltiin myös YTN:n Oma luottamusmies -verkkopalvelu, josta käyttäjät löytävät työelämän tyypillisiin tilanteisiin liittyvää tietoa helposti ja nopeasti. Tieto on tuotu selkeästi esille muun muassa kuvilla, aikajanoilla ja erilaisilla työkaluilla. Palvelussa käyttäjät voivat testata esimerkiksi tehtyjen ylituntien hinnan tai arvioida omaa jaksamistaan. Itseä askarruttavista aiheeseen liittyvistä kysymyksistä voi kysyä suoraan chat-viestillä. Käyttö ei vaadi kirjautumista. Tutustu palveluun: www.omaluottamusmies.fi

Yritysyhdistysten toimijat ja liittojen edustajat tekivät yhteistyötä työpajoissa. Aiheena olivat hyvät käytännöt ja niiden levittäminen yhdistysten keskuuteen, sekä yhdistysten kummeina toimivien liittojen asiamiesten sekä yritysyhdistysten välinen vuorovaikutus ja yhteistyö.

Paikallista edunvalvontaa 

YTN Yritysyhdistykset ovat osa ylempien toimihenkilöiden paikallista edunvalvontaa. Yritysyhdistys voi toimia yksikkö, yritys- tai konsernitasolla, ja niitä on YTN:n alaisuudessa jo noin 120 ympäri Suomea. Yritysyhdistysten tavoitteena on ylempien toimihenkilöiden paikallisen edunvalvonnan tehostaminen, ja yhdessä luottamusmiehen kanssa ne muodostavatkin tehokkaan paikallisen edunvalvontatyökalun.

Jollei työpaikallasi ole vielä yritysyhdistystä tai luottamusmiestä, ota yhteyttä YTN:ään tai TEKiin, niin hoidetaan asia kuntoon!

 

Avainsanat: