Diplomi-insinööri jokaiseen kunnanvaltuustoon

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin Juhani Nokela haluaa lisää ylempiä toimihenkilöitä ja yksityisellä sektorilla työskenteleviä mukaan kunnalliseen päätöksentekoon.

– Jokaisessa Suomen kunnanvaltuustossa pitäisi istua muutama teknisen koulutuksen saanut, sanoo Tekniikan akateemisten yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokela, diplomi-insinööri itsekin.

– Kaavoitus, liikenne ja kunnan elinvoiman rakentaminen. Tässä ovat kolme osa-aluetta, jossa diplomi-insinöörin pohjakoulutus antaa hyviä edellytyksiä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja kysyä olennaisia kysymyksiä. 

Kestävän kehityksen rooli kuntien päätöksenteossa korostuu entisestään. Kunnat ovat ratkaisemassa asemassa, kun Suomesta tehdään hiilineutraalia vuoteen 2035 mennessä. 

– Päätöksentekoon tarvitaan kykyä katsoa 10, 20 ja 50 vuoden päähän. Kunnissa ilmastotyö on fokuksessa, kun päätetään lämmöntuotannon ja liikenteen käytännön ratkaisuista. Tämä tarkoittaa linjakkaita päätöksiä polttoon perustumattomien energiaratkaisujen, kuten ydinvoiman puolesta. Näitä päätöksiä tehdessä teknistä osaamista tarvitaan myös lautakuntiin. 

Nokela pitää tärkeänä, että valtuustojen kokoonpano olisi mahdollisimman monipuolinen. 

– Ylempiä toimihenkilöitä ja elinkeinoelämän tuntemuksella varustettuja kuntapäättäjiä tarvitaan mukaan päätöksentekoon. Näin saadaan monipuolista osaamista koko kunnan käyttöön. Mitä monimuotoisempi joukko on päättämässä kuntalaisten ja kuntien asioista, sen parempi. 
 

Hyvä tekkiläinen kuntavaaliehdokas, ilmoita meille ehdokkuudestasi. Välitämme vaalien alla ehdokkaille hyödyllistä tietoa ja pidämme ehdokkaita esillä kevään aikana. Ilmoittautuminen tapahtuu oheisen linkin kautta