Digi haastaa ja mahdollistaa

|
Blogimerkintä

Vaikuttamisen tueksi tarvitaan toimiva digitaalinen alusta.

Päätöksenteko yhteiskunnassa on muuttunut. Ennen asiat sovittiin kabineteissa matalalla profiililla. Kansa purnasi ja mutisi, haukkui päättäjät ja pomot, ja sitten taas mentiin. Tänä päivänä asiat sovitaan edelleen kabineteissa, ja julkisuuteen tuodaan valmiit päätökset. Mitä tekee kansa? Aloittaa valtavan somemyllytyksen, johon tiedotusvälineet lähtevät heti mukaan, tarkistamatta faktoja.  

Äänekäs, protestoiva porukka ei välttämättä ole kovin suuri, mutta se joka huutaa koviten, saa nykyään tahtonsa läpi, koska päättäjät pelkäävät kansaa. Päätökset eivät enää välttämättä heijastakaan pelkästään tekijöidensä näkemyksiä, vaan trumpit, trollit ja vastaavat hallitsevat pikku hiljaa yhteiskuntaamme.

On tärkeää aktivoida kansan hiljainen enemmistö ja saada sen mielipide mukaan päätöksiin. Digitalisaatio tarjoaa paljon mahdollisuuksia, mutta ei yksinään ratkaise mitään. Demokratian tueksi tarvitaan vaikuttamisalusta, josta on aidosti hyötyä käyttäjälleen ja yhteiskunnalle.

Jäsenille tarjotaan entistä parempi kanava löytää TEKin palvelut.

TEK on tekemässä omaa digiloikkaansa, kun nyt suunnittelussa oleva toiminta- ja palvelualusta saadaan käyttöön. Haluamme vastata jäsenistön tarpeisiin, ja palveluiden käyttöä seurataan jatkuvasti, jotta voimme kehittyä edelleen. Tutkimustemme mukaan ne jäsenet, jotka käyttävät TEKin palveluita, ovat niihin tyytyväisiä. Tutkimuksista selviää myös, että läheskään kaikki jäsenet eivät tiedä, mitä palveluja on tarjolla. Uutta suunniteltaessa johtoajatuksena onkin, että jäsenille tarjotaan entistä parempi kanava löytää TEKin palvelut, ja myös vaikuttaa palvelujen ja toiminnan kehittämiseen.