TEKin hallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie

Demokratia arvossa arvaamattomassa

|
Blogimerkintä

Jokainen vaaleissa ehdolla oleva on demokratian lipunkantaja.

Elämme demokratian kevättä. Edessä on sekä eduskuntavaalit että TEKin valtuustovaalit, jotka ovat aiheina myös tässä lehdessä. Vaalien merkitys demokratian toteuttajina on entistäkin arvokkaampaa. Elimme pitkään aikaa, jossa globaali demokratiakehitys vahvistui. Nyt Euroopassa käydään Venäjän käynnistämää raakamaista hyökkäyssotaa, jossa tuhotaan Ukrainan kansaa.

Jokainen vaaleissa ehdolla oleva on demokratian lipunkantaja. Tämän kevään TEKin valtuustovaaleissa on 406 demokratian lipunkantajaa.

On tärkeää, että äänestäjät pääsevät punnitsemaan ehdokkaiden välillä. TEKin vaaleissa äänestetään uusi valtuusto kolmeksi vuodeksi. Valtuusto valitsee syksyllä uuden hallituksen ja puheenjohtajiston TEKille. Hallitus nimittää valiokunnat, joiden jäsenistä moni on ilmaissut kiinnostuksen toimintaan lähtemällä ehdokkaaksi.

Etsi siis itsellesi sopiva ehdokas ja käytä ääntäsi.

Eduskuntavaaleissa valitaan 200 vastuunkantajaa Suomelle.  Kansanedustajien lisäksi päätetään, miten Suomea rakennetaan seuraavan neljän vuoden aikana. TEK on julkaissut eduskuntavaalitavoitteensa, jotka ovat kestävä kasvu, osaaminen sekä laadukas ja hyvinvointia edistävä työelämä. Teemoilla haluamme toteuttaa strategiamme tavoitteita eli rakentaa kestävämpää maailmaa ja parempaa työelämää. On tärkeää, että tekniikan osaajat ovat ehdolla ja haluavat vaikuttaa.

Yli 50 tekkiläistä on ehdolla eduskuntavaaleissa. Ehdolle lähtemisen lisäksi yhtä tärkeä demokratiateko on äänestäminen. Etsi siis itsellesi sopiva ehdokas ja käytä ääntäsi. Näytetään yhdessä tekkiläistä edustuksellisen demokratian voimaa.

Kirjoitus on julkaistu aiemmin TEK-lehdessä 2/2023.

Avainsanat: