Akavan opiskelijajäsenmäärä kasvoi

|
Uutinen
Kuuntele

Keskusjärjestömme Akavan jäsenmäärä pysyi vakaana vuonna 2018. Vuoden aikana TEKin kokonaisjäsenmäärä kasvoi lähes sadalla jäsenellä.

Akavan liittojen opiskelijajäsenmäärä kasvoi viime vuonna 1 634 uudella jäsenellä. Akavassa opiskelijajäseniä on 117 482, mikä on 19 prosenttia Akavan kokonaisjäsenmäärästä. Akavan 36 jäsenliitossa on yhteensä 608 290 jäsentä. Vähennystä kokonaisjäsenmäärässä edellisvuoteen verrattuna oli 949 jäsentä.

– Puheet siitä, että ammattijärjestöt eivät kiinnosta nuoria, ovat ennenaikaisia, sanoo TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.
 
Kokonaisjäsenmäärä muodostuu sen liittojen maksavista sekä jäsenmaksusta vapautetuista jäsenistä, kuten opiskelijoista ja eläkeläisistä. Maksavien jäsenten määrä pysyi lähes muuttumattomana. Heitä oli yhteensä 429 978.
 
TEKin kokonaisjäsenmäärä kasvoi vuonna 2018 lähes sadalla jäsenellä, ja erityisesti nousi opiskelijajäsenten määrä. Uusia opiskelijajäseniä liittyi vuonna 2018 noin 14 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena. Myös vastavalmistuneiden jäsenpito kehittyi vuoden aikana positiivisesti.
 
– Tämä kertoo siitä, että TEKin kovalla vauhdilla liikkeelle lähtenyt uudistuminen on alkanut näkyä, ja nuoret aikuiset kokevat TEKin houkuttelevaksi kumppaniksi. Työ on kuitenkin vielä pahasti kesken, ja lähitulevaisuudessa uudistumistyömme vain kiihtyy, jotta pystymme auttamaan jäseniämme entistä paremmin niin arjessa kuin työelämässäkin, Jokinen sanoo.
 
Yhteensä TEKillä oli vuoden lopussa noin 71 500 jäsentä. Opiskelijajäsenmäärä kasvoi 2,4 prosenttia ja eläkeläisjäsenten määrä 4 prosenttia.