Aika päivittää vanha matkavakuutus?

|
Uutinen
Kuuntele

Onko sinulla jäsenetuhintainen OP:n matkavakuutus, joka on otettu ennen vuotta 2015? Jos on, niin vakuutus on nyt päivitettävä.

OP Vakuutus Oy yhdenmukaistaa vakuutustuotteitaan tarjotakseen asiakkailleen nykyaikaisen vakuutusvalikoiman. Ennen vuotta 2015 otetut matkavakuutukset eivät esimerkiksi vastaa 1.7.2018 voimaan tulevan EU-direktiivin johdosta muuttuvia valmismatkojen peruutuusehtoja. 

TEK ja OP ovat sopineet, että kaikki ennen 1.1.2015 ostetut TEKin tapaturma- ja matkavakuutukset päättyvät vakuutuskauden vaihtuessa aikavälillä 1.6.2018 - 1.5.2019.  

Jos olet ostanut TEKin jäsenetuhintaisen matkavakuutuksen 1.1.2015 jälkeen, vakuutuksesi jatkuu ennallaan. 

Tarjolla nykyaikaiset matkavakuutukset päättyvien tilalle

OP Vakuutus tarjoaa sinulle ja perheellesi nykyaikaiset matkustaja- ja  matkatavaravakuutukset uusilla hyvillä jäseneduilla. Vakuutusten myöntäjä on Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalainen.

Liiton kautta saat uusiin vakuutuksiin seuraavat alennukset:

 • 20 prosentin pysyvä alennus Eurooppalaisen Matkustajavakuutukseen
 • 5 prosentin pysyvä alennus matkatavaravakuutukseen

Vakuutukset jäsenalennuksilla myös perheenjäsenille

Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen voit ostaa pysyvällä alennuksella puolisollesi ja samassa taloudessa asuville lapsille.

Matkatavaravakuutus koko perheelle otettuna kattaa talouden kaikkien jäsenten matkatavarat. Kun perheenjäsenesi muuttaa pois taloudesta, päättyy matkatavaravakuutuksen turva etuineen häneltä. 

Teetkö joskus yli 1000 euron hintaisia matkoja? 

Voit muokata Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen turvia ja voimassaoloaikaa tarpeidesi mukaan. Matkustajavakuutus on entistä kattavampi muun muassa seuraavilta osin:

 1. Matkan peruuntumiseen varaudut nykyistä turvaasi kattavammin. Kesällä 2018 voimaan tulevan matkapalveluyhdistelmiä koskevan lain myötä matkatoimistot eivät korvaa enää yhtä laajasti peruuntumiskuluja kuin tähän asti. EU:n matkapakettidirektiivi esimerkiksi siirtää matkojen sairaustapausperuutuksien kulujen korvausvelvollisuuden matkustajalle. 

  Nykyinen vakuutuksesi korvaa peruuntumisissa ainoastaan valmismatkan toimistokulut tai kuluja enintään 1 000 euroon saakka, vaikka todelliset peruuntumiskulut ja matkan hinta ovat usein huomattavasti suuremmat. Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen peruuntumisturvaan voit valita sinulle sopivan enimmäiskorvauksen. 
   
 2. Saat paremman turvan myös matkan odottamiseen, menetettyihin matkapäiviin ja evakuointiuhkiin.
   
 3. Matkavakuutukset ovat voimassa jopa 100-vuotiaaksi asti.

Lisäksi voit maksaa vakuutuslaskuja kertyneillä bonuksilla. Uudet matkavakuutukset kerryttävät omistaja-asiakkaalle OP-bonusta. Omistaja-asiakas voi hyödyntää OP-bonuksia vakuutusmaksun maksamiseen, ks. op.fi/edut

Miten hoidat vakuutuksesi ajan tasalle?

Ota yhteyttä OP:n palvelunumeroon 0303 0303* ja mainitse puhelun alussa Tekniikan Akateemisten Liitto TEKin  jäsenyydestä. Vakuutusneuvoja kertoo sinulle lisää vakuutuksista ja vaihtoehdoista.

* Puhelu maksaa kotimaisesta kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelinliittymästä 0,0835 e/puhelu + 0,12 e/min. OP palvelee arkisin klo 8-22, lauantaisin klo 10-16.

Matkavakuutusten ehdot ovat ladattavissa pdf:nä OP Vakuutuksen palvelusivulta TEKin jäsenille.

Lue myös: Valmismatkoja koskeva laki muuttuu