Äänestä tekkiläistä!

|
Blogimerkintä

Se, kuka asioistamme päättää, ei ole yhdentekevää.

Kuka ymmärtäisi, miten tekniikkaa voi käyttää yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvoinnin rakentamiseen? Kenelle yliopistojen rahoitus on tärkeää? Kuka kantaa huolta riittävästä tutkimus- ja kehitysrahoituksesta? Kuka haluaa lasten oppivan matematiikkaa? Vastaus on: tekkiläinen.

Eduskunnassa päätetään strategisista linjauksista, kuten ylipistojen rahoituksesta, työelämään liittyvistä laeista, verotuksesta ja siitä, kuinka kunnianhimoisesti Suomi haluaa pysyä korkean osaamisen maana.

Tämä on todellinen äänestäjän superkevät, uudet päättäjät valitaan eduskuntaan ja europarlamenttiin. Se, kuka asioistamme päättää, ei ole yhdentekevää. Teknisen tai matemaattis-luonnontieteellisen taustan omaavia ihmisiä ei ole Arkadianmäellä ja Brysselissä ollut tungokseen asti. Tarvitsemme meille tärkeiden asioiden puolestapuhujia.

Entä sitten EU? Kaukainen ja vähäpätöinen norsujen hautausmaa? Ei, ja vielä kerran ei! Suurin osa jopa kuntatasoisesta lainsäädännöstämme juontaa juurensa EU-tason päätöksiin. Ne ovat pitkälti puitelakeja – direktiivejä, jotka sitten pannaan toimeen kansalliseen lainsäädäntöön Suomen eduskunnassa. Niihin on mahdollista tehdä kansallisia muunnoksia, mutta siihen tarvitaan myös eduskunnassa ja sen valiokunnissa asiantuntemusta, tekkiläisiä.

Ilahduttava määrä reippaita tekkiläisiä on laittanut itsensä likoon ja asettunut ehdolle vaaleissa. Meidän muiden on oltava yhtä reippaita ja annettava äänemme tekkiläiselle. 

Kirjoittaja on työskennellyt sekä kansanedustajana että Euroopan parlamentin jäsenenä. 

Avainsanat: