Tietoa yhteishausta kännykän ruudulla.

Äänestä eduskuntaan tekniikan osaaja

|
Uutinen

Tekniikan akateemiset TEKin jäsenillä on käynnissä tiivis vaalikevät.

Tekniikan akateemiset TEKin valtuustovaalien lisäksi äänestämään pääsee eduskuntavaaleissa, jotka järjestetään 2. huhtikuuta 2023. Ennakkoäänestää voi kotimaassa 22.–28.3.2023 ja ulkomailla 22.–25.3.2023.

Eduskuntavaaleissa ratkaistaan monia asioita, jotka ovat tutkitusti TEKin jäsenkunnalle tärkeitä.

Osaajapula ei saa nousta Suomen kasvun esteeksi.

– Teknologia on keskeisessä roolissa siinä, menestyykö Suomi myös tulevaisuudessa. Hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi meidän on panostettava voimakkaasti teknologioiden kehittämiseen sekä vahvaan tekniikan osaamiseen. Esimerkiksi vihreä siirtymä tarjoaa kestävän kasvun mahdollisuuksia, joissa Suomella on paljon voitettavaa. Jotta nuo mahdollisuudet voivat toteutua, niihin on panostettava, sanoo TEKin yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokela.

TEKin tärkeimpiä tavoitteita on tutkimus-, kehitys- ja innovaatiomenojen kasvattaminen niin, että ne olisivat neljä prosenttia bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä.

Nokelan mukaan TKI-tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan paljon uusia osaajia. Tekniikan alan koulutusmääriä onkin kasvatettava, mutta vain lisäämällä samalla rahoitusta. Näin koulutus pysyy laadukkaana.

– Osaajapula ei saa nousta Suomen kasvun esteeksi. Aloituspaikkojen kasvattaminen ei yksin riitä, vaan sen ohella on lisättävä työ- ja koulutusperäistä maahanmuuttoa, Nokela toteaa.

Myös verotuksen kannustavuus, yrittäjien sosiaaliturvan kehittäminen sekä mielenterveyspalvelujen parantaminen opintojen ja työelämän aikana ovat asioita, joita TEK pyrkii edistämään tulevalla hallituskaudella.

Äänestä eduskuntaan tekniikan osaaja. Tutustu tekkiläisiin eduskuntavaaliehdokkaisiin sekä TEKin tavoitteisiin: www.tek.fi/eduskuntavaalit.

Avainsanat: