80-vuotias Kalevala Koru teki digiloikan

|
Uutinen
Kuuntele

Terja Koskenoja luotsaa Kalevala Korua äly­korumarkkinoille.

”Olemme keskellä merkittävää muutosta: yhteiskunta ja kuluttajien käyttäytyminen muuttuvat ja teknologia kehittyy vauhdilla.

Kalevala Koru täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Jotta pärjäämme myös seuraavat 80 vuotta, pitää meidän yrityksenä myös muuttua. Mielestämme puettava teknologia ja erilaiset digitaaliset palvelut ovat erittäin kiinnostavia ja potentiaalisia kasvualueita koruvalmistajalle. Kauniit korut voivat nimittäin sisältää monia elämää helpottavia toimintoja.

Vastaan Kaleva Korulla tuotannosta ja tuotekehityksestä. Olin mukana perustamassa ja ideoimassa uudenlaista Kalevala Innovation Lab -toimintoa, jossa ennakkoluulottomasti kehitetään ja kokeillaan uudenlaisia tuotteita. Testaamme uusia ideoita ketterästi: keräämme palautetta protoista, kehitämme tuotetta eteenpäin ja tarvittaessa luovumme ideasta, jos se ei toimi.

Luomme uusia tuotteita yhdessä startup-yritysten kanssa. Yhteistyössä molemmat voittavat: saamme uudenlaista osaamista, kun taas startupit saavat meidän brändin ja jakelukanavat. Suomi on startup-yritysten luvattu maa, joten kiinnostavien kumppanien löytäminen on helppoa.

Tällä hetkellä keskitymme toiminnallisten älykorujen ja ostamista helpottavien palvelujen kehittämiseen eli tuotteisiin, jotka jollakin tavalla helpottavat kuluttajan arkea. Jatkossa painopiste voi olla jotain aivan muuta.

Uudistumisen vauhti on ollut kova. Ensimmäinen älykorumme tuli myyntiin viime vuonna ja älysormusten prototyypit esiteltiin Slushissa. Esplanadin myymälässä taas on otettu käyttöön ensimmäisenä maailmassa kosketusnäyttönä toimiva läpinäkyvä näyteikkuna. Uudella puhelinsovelluksella puolestaan voi katsoa koruja kolmiulotteisesti tai miltä ne näyttäisivät luonnollisessa koossa.

Tekniikan alan koulutus on antanut loistavat eväät työuralle. Vahvan teknisen perustietämyksen ansioista on helpompi ymmärtää, että mikä tahansa asia on opittavissa ja ratkaistavissa.”

 

Kuka? Terja Koskenoja

  • Syntynyt: 1975
  • Ammatti: Tuotantojohtaja, Head of Innovation
  • Työpaikka: Kalevala Koru Oy
  • Koulutus: Diplomi-­insinööri, Teknillinen korkeakoulu, puunjalostustekniikka; maa-ja metsätieteiden maisteri, Helsingin yliopisto, metsä­ekonomia 

Miten kiinnostuit tekniikan alasta?
Se oli matemaattisesti kallellaan olevalle ongelmanratkaisijalle aika luontainen valinta.

Saavutus, josta olet urallasi ylpeä?
Ihmisten saaminen mukaan muutokseen ja kehitystyöhön.

Minkä ongelman haluaisit ratkaista?
Haluaisin luoda jotain uutta, joka vie yritystä ja koko maata eteenpäin.

Motto?
Rohkeasti kokeillen.

 

Avainsanat: