Sisällöt avainsanalla: perhe ja työelämä

Perhemyönteisyyden on näyttävä työehtosopimuksissa vielä nykyistä vahvemmin. Hallituksen perhevapaauudistuksen viesti vastuun tasaisesta jakamisesta on otettava käyttöön yhteiskunnan eri sektoreilla. Kaikki uudet avaukset, jotka voisivat tuottaa perheystävällisempää työelämää, on kuultava herkällä korvalla.
Blogimerkintä | 12.3.2021
Lauri Pynnönen puistossa Hanoissa.
DI Lauri Pynnönen auttaa kehittyvän talouden maita hyödyntämään digiteknologiaa opetuksessa.
Uutinen | 3.2.2022
Äiti seisoo seinää vasten, pitää vauvaa sylissään yhdellä kädellä ja katsoo kännykkää toisella kädellä
Jos työpaikat panostaisivat perheystävällisyyteen, syntyvyystilastotkin voisivat näyttää toiselta.
Blogimerkintä | 15.10.2021
Vanhempi leikkii lapsensa kanssa kotona
30–39-vuotiaista naisista 28 prosenttia ja miehistä 14 prosenttia kokevat, että perhevapaa vaikuttaisi haitallisesti urakehitykseen. Tutkimme työn ja perhe-elämän sujumista osana työmarkkinatutkimusta.
Äiti kantaa vauvaa
Tuleva perhevapaauudistus panee ansiosidonnaiset perhevapaat uusiksi. Uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan elokuussa 2022.
Uutinen | 12.11.2021
Johannnes Niemeläinen seisoo aukion laidalla.
Riemuissani kahmin vaimoltani yli seitsemän kuukautta vanhempainvapaata, mutta suunniteltu lekottelu epäonnistui. Onnekkaana pääsen vielä yrittämään uudelleen.
Blogimerkintä | 5.4.2022
Minna Riska metrossa.
– Norjassa ei heti ajatella, mikä voi mennä pieleen, vaan mikä voi mennä hyvin, arkkitehtitoimiston Norjaan perustanut Minna Riska kertoo.
Uutinen | 8.4.2022
On kansakunnan kohtalonkysymys saada nuoret mukaan talkoisiin ja osallisiksi onnistumisen kokemuksista – oli sitten kyse ilmastonmuutoksen torjunnasta, Ukrainan jälleenrakennuksesta, uuden pandemian estämisestä tai jostain muusta tärkeästä.
Blogimerkintä | 8.4.2022
Avainsanat:
Henkilö katsoo puhelintaan lapsi sylissä
Olemme vahvasti mukana tukemassa tasa-arvoista työelämää. Hyvä arki tarkoittaa meille sitä, että sinä voit työssä ollessasi keskittyä uraasi ja perheen parissa olet läsnä läheisillesi.
Ihmisiset nostelevat painoja
Tekkiläiset 30–39-vuotiaat kokevat muita ikäryhmiä harvemmin työn imua ja ovat vähiten tyytyväisiä työhönsä. He myös arvioivat työkykynsä muita heikommaksi ja stressaavat eniten. Palveleva johtaminen voisi auttaa heitäkin.
Uutinen | 3.6.2022
Avainsanat: