TEKin jäsenyydellä hyvää elämää

|
Blogimerkintä

TEK kehittää vaikuttavia jäsenpalveluita perustuen tietoon tekkiläisten toiveista ja tarpeista.

Uusi vuosi herättää meidät monesti pohtimaan ja etsimään arkeemme uusia asioita. Joillekin se merkitsee työpaikan tai paikkakunnan vaihdosta, toisille panostamista omaan osaamiseen, hyvinvointiin, uneen tai harrastukseen. Oletko huomannut, että TEK tarjoaa näihin kohtiin monenlaisia jäsenpalveluita?

Kattavien työmarkkina-, laki- ja lehtipalveluiden lisäksi käytössäsi on erilaisia työelämään, johtamiseen, hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen liittyviä verkkotallenteita ja podcasteja. Lisäksi mentorointi- ja kerhotoimintaa on ympäri Suomen. TEK tarjoaa täysjäsenille myös mahdollisuuden kahteen matalan kynnyksen keskusteluapuun ja harjoitteisiin ammattilaisen kanssa, jos työarjessa on asioita, jotka kuormittavat ja tarvitset niihin nopeaa apua.

Tavoitteena on, että tekkiläiset haluavat olla tekkiläisiä ”korkeakoulusta hautaan”.

Opiskelijoille on Työkirjan ja tapahtumien lisäksi tarjolla MielenTEKoja-podcast, jossa keskustellaan mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvistä teemoista. MielenTEKoja sai alkunsa yhteistyöstä, jolla TEK lahjoitti 125-juhlavuonna 125 000 euroa Nyyti ry:lle opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen.

”TEKin jäsenyydellä hyvää elämää” on yksi TEKin valtuustosopimuksen tavoitteista. Se tarkoittaa, että TEK kehittää vaikuttavia jäsenpalveluita perustuen tietoon tekkiläisten toiveista ja tarpeista. Edistämme työn ja perhe-elämän tasapainoa vaikuttamis- ja sopimustoiminnassa. Lisäksi teemme erityisiä toimia Suomeen muuttaneiden tekniikan ammattilaisten tarpeisiin jäsenhankinnassa ja -palveluissa. Tavoitteena on, että tekkiläiset haluavat olla tekkiläisiä ”korkeakoulusta hautaan”.

Kirjoitus on julkaistu TEK-lehden 1/2024 kolumnina.