Sisällöt avainsanalla: kuntasektori

Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa
Seuraavaksi neuvotteluosapuolten hallinnot käsittelevät valtion neuvottelutuloksen. Kunta-alalla kunta- ja hyvinvointityönantajat KT keskeytti neuvottelut jättämättä tarjousta.
Uutinen | 1.3.2022
Nainen, soittaa puhelimella, toimisto
Kunta-alan neuvotteluiden keskeytymisen vuoksi JUKO on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta kaikkien kunnallisten virka- ja työehtosopimusten piirissä. Mitä kielto käytännössä tarkoittaa?
Uutinen | 2.3.2022
tyhjä etätyöpiste
Kunta-alan pääneuvottelujärjestöt JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) julistavat kunta-alalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Kiellon tavoitteena on vauhdittaa kunta-alan keskeytyneitä sopimusneuvotteluja. 
Uutinen | 2.3.2022
Mies katsoo läppäriä
Lakkovaroituksella tavoitellaan KT:n keskeyttämien kunta-alan sopimusneuvottelujen vauhdittamista.
Uutinen | 7.3.2022
Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa
Tämän viikon alussa JUKO, JHL ja Jyty jättivät lakkovaroituksen vauhdittamaan KT:n 28. helmikuuta keskeyttämiä kunta-alan sopimusneuvotteluja. Kaksi päivää kestävä lakko alkaisi Rovaniemen ja Jyväskylän kunta-aloilla 23. maaliskuuta, jos osapuolet eivät pääse neuvottelupöydässä sopuun tätä ennen.
Uutinen | 10.3.2022
Mies katsoo läppäriä
Järjestöt pyrkivät työtaistelutoimilla vauhdittamaan kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluja neuvottelutulokseen pääsemiseksi. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ryhtyi sovittelemaan sopimuskiistaa heti ensimmäisen lakkovaroituksen jälkeen maanantaina 7. maaliskuuta.
Uutinen | 11.3.2022
Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa
JUKO ja JAU julkistivat maanantaina myös uuden kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ajalle 21.3.-27.3. Lisäksi JUKO ja JAU ovat jättäneet lakkovaroitukset Rovaniemelle, Jyväskylään, Tampereelle ja Kuopioon.
Uutinen | 14.3.2022
Kahden henkilön keskustelua aiheesta työsuhde ja laki
Siirron perusteena on yleinen etu eli ylioppilaskirjoitukset ja oppilaiden tasapuolinen mahdollisuus osallistua niihin.
Uutinen | 17.3.2022