Sisällöt avainsanalla: työttömyys

Työntekijä lähdössä työpaikalta.
Akavan pääekonomisti Pasi Sorjonen ja Saranen Consultingin toimitusjohtaja Janne Lindfors ihmettelivät tuoreita eli joulukuun työttömyyslukuja Akava Worksin työttömyyskatsauksen julkistustilaisuudessa. Työttömyyden suunta voi olla ylös tai alas.
Uutinen | 10.2.2023
Avainsanat:
Kaksi henkilöä keskustelee pöydän ääressä.
Heinäkuun lopussa diplomi-insinöörejä tai arkkitehteja oli kokonaan työttömänä tai lomautettuna 2730, mikä on 3,7 % vastaavasta työvoimasta. Kokonaan lomautettuna oli kesäkuun lopussa 0,4 % työvoimasta. Vuoden aikana vailla työtä olevien diplomi-insinöörien ja arkkitehtien määrä on kasvanut 21 %.
uloskäynti
Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon kuuluu valtaosa TEKin palkansaaja-asemassa olevista täysjäsenistä.
Uutinen | 3.6.2022
Sture Fjäder portaikossa
 – Joka kerta kun sanon tämän, niin saan kuulla, että hyi hyi, akavalaiset ovat itsekkäitä. Haluan viestittää, että jos haluamme hoitaa asiat akavalaisten kohdalta kuntoon, meidän on tehtävä se itse, koska kukaan muu ei sitä tee, Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin muistutti Tekniikan akateemiset TEKin valtuustolle.
Uutinen | 25.3.2022
Ihmisiä pöydän ääressä
Tekniikan akateemiset TEKin jäsenistö pärjää nyt työmarkkinoilla paremmin kuin aikoihin. Lomautettujen määrä on romahtanut koronahuipusta ja työttömänä on entistä harvempi.
Uutinen | 10.2.2022
Kahvila, ystävä, verkostot, työnhaku
Olemme Suomena selvinneet suhteellisen kuivin jaloin COVID19-kriisistä. On hienoa, että tekniikan akateemisen työttömyys- ja lomautusluvut ovat laskeneet, mutta olen huolissani siitä, minkälaisen velan korona-aika jättää erityisesti nuorten ihmisten elämään.
Blogimerkintä | 23.9.2021
Lomautettujen tekniikan alan yliopistokoulutettujen määrä lähestyy jo koronaa edeltävää tasoa.
Uutinen | 1.9.2021
Avainsanat:
Tekniikan alan yliopistokoulutettujen lomautettujen määrä hiipuu hitaasti, mutta työttömyys ei juuri hellitä. Myös yt-neuvottelujen määrä kasvoi toukokuussa.
Uutinen | 15.6.2021
Avainsanat:
Halutaanko suomalaisen insinöörin työllistyvän päivitetyin tiedoin vai ei ollenkaan?
Blogimerkintä | 24.5.2017