Profiilikuva jossa Merve katsoo suoraan kameraan hymyillen, päällään valkoinen kauluspaita ja turkoosi villapaita.

Merve Caglayan

Henkilötiedot
30 vuotta
Tampere
Tietojenkäsittelytieteen opiskelija, Sukellusohjaaja
Ylioppilas

Ehdokkuudet

Eduskuntavaalit 2023

Esittelyteksti

Tampereen kaupunginvaltuutettu, sukellusohjaaja, tietojenkäsittelytieteen opiskelija, tuleva kansanedustaja. Olen 29-vuotias kahden pienyrittäjän, suomalaisen äidin ja turkkilaisen isän lapsi. Olen intohimoinen ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaja. Edustan monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta: yhteiskuntaa on jo liian pitkään rakennettu vain tiettyjen ryhmien ehdoilla, ja sen on korkea aika muuttua.

Olen ehdolla, sillä kansanedustajien tulee edustaa koko kansaa, eikä vain sitä osaa, jonka elämä on mennyt aina yhteiskunnan odotusten mukaan. Minä jos kuka sen tiedän: tiesin sen muuttaessani Suomeen Istanbulin -99 maanjäristyksen jälkeen, tiesin sen joutuessani keskeyttämään lukion ja valmistumaan myöhemmin opiskellen kokoaikaisen työn ohella, tiesin sen päästessäni yliopistoon vasta 25-vuotiaana. Me tarvitsemme Suomen, johon kaikki kelpaavat – myös me joiden polut ovat olleet erilaisia. Meidän pitää taistella sen puolesta, että tässä maassa jokaisella on mahdollisuus toteuttaa unelmiaan. Kenenkään tausta ei saa määrätä hänen tulevaisuuttaan. Kukaan meistä ei voi vaikuttaa siihen, minkälaiseen asemaan syntyy. Sen takia meidän tulee tehdä kaikkemme sen eteen, että meistä jokainen voi saada hyvän elämän. Minä teen politiikkaa, että sinä voit elää erilaisessa maailmassa; sellaisessa, jossa niin ihmiset kuin luonto voivat hyvin.

Olen valmis ottamaan vastaan seuraavan haasteen ja edustamaan meitä Suomen eduskunnassa. Liity mukaan tukemaan matkaani ehdokkaana, joka työskentelee väsymättä paremman yhteiskunnan puolesta. Ole osa muutosta, jota kipeästi tarvitsemme.

Vaalitavoitteet

Puolustan ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Teen parhaani, jotta Suomi tekee osuutensa ilmastokriisin eteen.

Äänestysnumero

58

Vaalipiiri

Pirkanmaa

Puolue

Vihreä liitto