YTN: Säästöohjelmien sijaan nyt tarvitaan investointeja

|
Uutinen
Kuuntele

Ylemmät Toimihenkilöt YTN kummeksuu UPM-Kymmenen johtamistapaa. Yhtiön liikevoitto on parantunut tämän vuoden aikana 30 prosenttia, mutta samalla se palkitsee työntekijänsä paperikoneiden sulkemisella ja henkilöstövähennyksillä.

– Työntekijät ovat saaneet aikaan omalla panoksellaan ja venymisellään yhtiön hyvän tuloksen. Tämä osoittaa, että puheet suomalaisen työn kalleudesta ja työelämän jäykkyydestä ovat tuulesta temmattuja, korostaa YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari

UPM-Kymmene ilmoitti tänään torstaina 13.11. sulkevansa muun muassa kaksi paperikonetta Lappeenrannassa ja Jämsänkoskella. Tämä aiheuttaa muutoksia noin 300 henkilön työtehtäviin.

– UPM-Kymmenen ei pidä säästellä yhtään korvaavien työpaikkojen etsinnässä, henkilöstön kouluttautumisessa ja jälleentyöllistymisen tukemisessa. Tähän on taloudellisesti selvästi varaa, Porokari huomauttaa.

UPM-Kymmene on parhaillaan käynnistämässä biodieseltehtaan toimintaa Lappeenrannassa. Porokarin mielestä uudet avautuvat työpaikat tulee ohjata ennen kaikkea henkilöstölle, joka nyt on vaarassa menettää työpaikkansa. Korvaavia työpaikkoja voi löytyä myös Keski-Suomesta, johon on suunnitteilla Metsä Groupin mittava sellutehdasinvestointi.

– UPM-Kymmene tai muukaan suomalainen teollisuus ei pitkälle pötki pelkillä leikkauksilla ja toinen toistaan seuraavilla säästöohjelmilla. Nyt tarvitaan yhtiöiden sitoutumista, investointeja ja pitkäjänteistä panostusta biotalouden teollisen toiminnan synnyttämiseen, Porokari peräänkuuluttaa.

Lisätietoja: Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari 040 583 3476