YTN: Poliittisen johdon huolehdittava nokialaisten työn säilymisestä Suomessa

|
Uutinen
Kuuntele

Suomen poliittisen johdon on huolehdittava, että työpaikat säilyvät Suomessa Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyessä, korostaa Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari.

– Poliittisen johdon on syytä ottaa asiassa aktiivinen rooli ja vaatia, että yrityskaupan myötä työpaikat säilyvät myös Suomessa, Porokari sanoo.

Yhtiöiden yhdistyminen voi Porokarin mielestä olla sinällään hyvä uutinen, sillä yrityskaupan myötä Nokia saa Alcatel-Lucentilta lisää osaamista uuden sukupolven teknologioissa ja palveluissa IP-yhteyksiä hyödyntävään maailmaan. Hän muistuttaa, että yhdistyneen yhtiön oikeasuuntaisen strategian kehittämiseen on varattava aikaa ja keskityttävä osaamisen turvaamiseen sekä työpaikkojen säilymiseen.

Toiminnallinen keskus säilytettävä Suomessa

– Nokian täytyy jatkossakin olla vahva toimija Suomessa. Tämä on syytä varmistaa yhtiön ja Suomen poliittisen johdon tapaamisessa, Porokari sanoo.

– Yhtiön suomalaista kivijalkaa ei tule unohtaa sen kehittämisessä. Pääkonttorin lisäksi yhtiön toiminnallinen keskus on syytä säilyttää Suomessa, Porokari jatkaa.

Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyminen kiinnostaa selvästi Ranskan valtion johtoa, sillä Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri ja Alcatel-lucentin toimitusjohtaja Michel Comber tapasivat tiistaina presidentti Francois Hollanden Pariisissa. Porokarista on tärkeää, että vastaavanlainen tapaaminen järjestetään myös Suomessa.