Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa

Yliopistojen palkansaajille neuvottelutulos varhain sunnuntaina

|
Uutinen

JUKOn hallitus käsittelee tulosta torstaina. Kerromme sopimuksen sisällöstä, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat käsitelleet sen.

Yliopistojen työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos varhain sunnuntaiaamuna.

Neuvottelutulos koskee noin 34 000:ta yliopistojen palkansaajaa.

Seuraavaksi tuloksen käsittelevät neuvotteluosapuolten hallinnot. Yliopistojen yleisestä työehtosopimuksesta sopivat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajat Sivista.

Kerromme sopimuksen sisällöstä, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat käsitelleet sen. JUKOn yliopistosektorin neuvottelukunta ja JUKOn hallitus käsittelevät tulosta torstaina.

Yliopistojen yleinen työehtosopimus päättyi 31. maaliskuuta, joten sopimuksettomaan tilaan yliopistolaiset siirtyivät 1. huhtikuuta.

Neuvottelut uudesta sopimuksesta alkoivat 11. helmikuuta.

Seuraa neuvotteluja #neuvotellen2022 ja #meolemmeyliopisto

JUKO kertoo sopimusneuvotteluista osoitteessa www.juko.fi/yliopisto. Seuraa keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #yliopisto #meolemmeyliopisto. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

JUKOn ja yliopistosektorin liittojen Työehtosoppa-sivusto avaa yliopistolaisille työehtosopimuksen merkityksen ja sisällön: www.tyoehtosoppa.fi.