www.tek.fi uudistui

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin verkkosivut ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa tiedon löydettävyyttä ja sivujen käytettävyyttä, myös mobiililaitteilla.

Sivujen suunnittelussa käytiin läpi läjäpäin tutkimustietoa jäsenkunnasta ja analytiikkadataa entisiltä sivuilta. Taustatyö osoitti, että jäsenpalveluita käyttäneet ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun, mutta palveluiden tunnettuudessa on parantamisen varaa. 

Uusille sivuille nostettiin näkyvästi esiin jäsenten eniten käyttämät ja tärkeimmiksi kokevat palvelut. Etusivulta löytyvät myös tutkimus- ja palkkatiedot sekä tapahtumat, joita tekkiläisille on tarjolla runsaasti eri paikkakunnilla.

Aiemmin kirjautumisen takana ollutta sisältöä on tarjolla entistä helpommin. Esimerkiksi laadukas työelämän lakitietopankki ja ura-asiantuntijoiden cv-vinkit on vapautettu jäsenkirjautumisen takaa. 

Lakimiesten ja uravalmentajien henkilökohtainen palvelu ja tietyt sähköiset palvelut kuten Virtuaalilakimies ja Palkkanosturi ovat jatkossakin vain kirjautuneiden jäsenten käytettävissä.     

 

Oikeita ihmisiä, oikeita ympäristöjä

Uusilla sivuilla tapaat paljon TEKin henkilökuntaa. Jotta yhteyden ottaminen olisi mahdollisimman helppoa, asiantuntijat ovat esillä palveluiden yhteydessä omilla kasvoillaan. Omat ja vierailevat asiantuntijat kertovat ajankohtaisista työelämäasioista uudessa blogissa.

Sivujen konseptisuunnittelusta ja visuaalisesta ilmeestä vastasi viestintätoimisto Suuntaus. Konseptoinnissa on kiinnitetty huomiota hakukoneoptimointiin, jonka tulokset näkyvät ajan mittaan parempina hakutuloksina. Kuvamaailmassa on tuotu esiin tekkiläisten työn tuloksia ja työympäristöjä. Kuvat otti oululainen valokuvaaja Joel Karppanen.

Sivut on toteutettu avoimeen lähdekoodiin perustuvalla julkaisujärjestelmä Drupalilla. Teknisen toteutuksen teki helsinkiläinen Druid.

Sivut eivät ole koskaan ihan valmiit; varsinainen happotesti on jäsenten käsissä. Isojen uudistuskierrosten sijaan sivustoa kehitetään jatkossa jatkuvasti jäsenpalautteen ja analytiikan perusteella. Erityisesti kiinnostaa tekkiläisten kokemus sivujen käytöstä eri laitteilla. 

Otamme kaiken palautteen kiitollisina vastaan tehdäksemme jäsenille mahdollisimman hyvää verkkopalvelua.