Vuoden teknologiajohtajapalkinto Ponssen ja Eniramin johtajille

|
Uutinen
Kuuntele

Vuoden 2015 teknologiajohtajiksi on valittu Ponsse Oyj:n Juha Inberg ja Eniram Oy:n Jussi Pyörre.

Tuomaristo päätti tänä vuonna palkita kaksi teknologiajohtajaa, joista kumpikin on ollut luotsaamassa yritystään menestykseen osallistumalla hyvin käytännönläheisesti sen tuotekehitykseen.

– Ponsse on yksi suomalaisista edelläkävijöistä kiertotalouden liiketoimintamallien kehittäjänä huoltaen ja myyden myös vanhoja koneita, Eniram taas valittiin vuonna 2014 yhdeksi viidestä vuosikymmenen cleantech-yrityksestä Euroopassa (Cleantech Group 2014). Kustannussäästöjen lisäksi kumpikin yritys auttaa asiakkaitaan myös pienentämään päästöjään ja hiilijalanjälkeään, tuomaristo perusteli päätöstään.

Vuoden teknologiajohtaja -tunnustuspalkinto jaettiin nyt viidettä kertaa. Palkinto jaetaan tunnustuksena teknologiajohtajalle, joka on työllään vaikuttanut yrityksensä teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin sekä toimii inspiroivana johtajana. Palkinnon jakavat Tekniikan Akatemia (TAF), Sitra ja Spinverse Oy.

Metsäkoneiden uranuurtaja

Juha Inberg aloitti työnsä Ponssella tuotekehitys- ja tutkimusinsinöörinä vuonna 2003 ja on toiminut vuodesta 2009 tuotekehitysjohtajana. Inbergin johdolla Ponssen t&k-tiimi on kyennyt muuttamaan markkinat innovaatioillaan. Yhtiön uusi puunkorjuukone yhdistää käyttäjäystävällisyyden ja uusimman teknologian. Tuomariston puheenjohtaja Yrjö Neuvon mukaan Inberg on onnistunut tuomaan metsäkoneisiin uudenlaista lisäarvoa ja kilpailukykyä tietotekniikan avulla.

– Vuoden teknologiajohtaja -palkinto on tunnustus koko Ponssen tuotekehitykselle, ei pelkästään henkilökohtainen saavutus. Tuotekehitys on pitkäjänteistä työtä, jossa pidemmän aikavälin satsaukset ja asiakasyhteistyö kantavat tulosta, Inberg toteaa.

Meriteollisuuden energianhallinnan edelläkävijä

Jussi Pyörre on yksi meriteollisuuden energianhallintajärjestelmiä ja analytiikkapalveluja tuottavan Eniramin yhtiön neljästä perustajasta ja ensimmäinen ohjelmistokehittäjä. Tuomaristo kiinnitti huomiota myös Eniramin nopeaan kasvuun ja kansainvälistymiseen, jotka Pyörteen tiimeineen kehittämä teknologia on mahdollistanut.

– Eniram on edelläkävijä merenkulun ja meriteollisuuden murroksessa. Informaatiotekniikka on juuri nyt mullistamassa merenkulkua enemmän kuin ala on muuttunut viimeiseen viiteenkymmeneen vuoteen. Viimeisin merkittävä muutos oli konttien keksiminen 1950-luvulla. Useat tuotteet ja ratkaisut, joita olemme kehittäneet, ovat tänä päivänä yleisesti hyväksyttyjä keinoja polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi, Pyörre kertoo.