Vuoden 2013 työmarkkinateko –palkinto Tomi Sarangalle

|
Uutinen
Kuuntele

EU-tuomioistuimen ratkaisu toi tekkiläiselle luottamushenkilölle Vuoden 2013 työmarkkinateko –palkinnon.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n yritysyhdistysryhmä on palkinnut vuoden 2013 työmarkkinateosta Nokia Solutions and Networksilla työskentelevän Tomi Sarangan. Saranka on TEKin jäsen ja toimii ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehenä työpaikallaan.
 
Saranka toimi luottamushenkilönä Tradenomiliiton jäsenen Jenni Novamon asiassa, jossa  työnantaja kieltäytyi maksamasta työehtosopimuksen mukaista äitiysvapaa-ajan palkkaa Novamon jäätyä uudelle äitiysvapaalle palkattomalta hoitovapaalta.
 
Työnantajan kanssa käytyjen neuvotteluiden kariuduttua Saranka vei asian liiton hoidettavaksi, josta se siirtyi työtuomioistuimeen. Työtuomioistuin pyysi tulkintaa EU-tuomioistumelta, jonka mukaan äitiysvapaa-ajan palkka on maksettava myös silloin, kun henkilö jää uudelleen äitiysvapaalle hoitovapaan aikana.
 
- Ratkaisulla tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia tulevaisuudessa tehtäviin työehtosopimuksiin koko EU-alueella. Yritysyhdistysryhmä haluaa kiittää henkilöstöedustajan sitkeyttä ja hänen osoittamaansa ajattelutapaa, ettei mikään yksittäinen asia ole liian pieni tullakseen suureksi. On ilahduttavaa nähdä, että työtä on tehty pitkäjänteisesti koko sydämestä jäsenen asian eteen, sanoo YTN:n yritysyhdistysryhmän puheenjohtaja Ainokaisa Saarinen.

Myös Jenni Novamo kiittelee yhteistyötä Sarangan kanssa.
 
- Luottamushenkilön kanssa oli helppo lähteä viemään asiaa eteenpäin. Yhteistyö oli sujuvaa ja sain koko ajan erittäin hyvin informaatiota, missä vaiheessa asiani etenee, kertoo Novamo.

Työtuomioistuimen ratkaisua asiassa odotetaan huhtikuun aikana.
 
Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n yritysyhdistysryhmä jakaa vuosittain Vääntö-nimellä tunnetun palkinnon vuoden työmarkkinateosta. Palkinnolla halutaan kunnioittaa hyviä suorituksia ja itsensä peliin laittamista sekä tuloksekasta ylempien toimihenkilöiden edunvalvontaa.
 
Palkinto luovutettiin YTN:n Yritysyhdistysseminaarissa Vantaalla 4.4.2014.