Vastaa verkostokyselyyn

|
Uutinen
Kuuntele

FT, KTT Johanna Ahopelto tutkii TEKin kanssa yhteistyössä ammatillista yhdistystoimintaa.

Ammatillinen yhdistystoiminta - klubien takahuoneista sosiaaliseen mediaan -tutkimus on osa Koneen Säätiön tukemaa yhdistystoimintaverkostoaiheista tutkimusta. Työ on jatkoa vuonna 2009 valmistuneelle Johanna Ahopellon väitöskirjatyölle, jossa tutkittiin ammatillista yhdistystoimintaa TEKin ja SEFEn piirissä. Johanna Ahopelto on myös TEKin jäsen ja oman alueensa teknillisen seuran pitkäaikainen puheenjohtaja.

Vaikka et itse olisi juuri nyt minkään TEKin kerhon, alueseuran tai yritysyhdistyksen jäsen, vastaa silti suppeahkoon kyselyyn. Kaikki vastaukset ovat tärkeitä, jotta voimme löytää ja rakentaa kannustavia toimintamalleja yhteisöllisten rakenteiden tunnistamiseen ja kehittämiseen. Kolmannen sektorin toiminnan merkitys kasvaa yhteiskunnassa, tutkimuksen kautta luodataan sen mahdollisuuksia ja tulevaisuuden toimintatapoja.

Alueseurat ja kerhot, kuten TEKin edeltäjä STS, luotiin hyvin erilaisessa yhteiskunnassa kuin missä nyt elämme. Tutkimustyön otsikon mukaisesti ammatillisen yhdistystoiminnan toimintatavat ovat vuosikymmenten saatossa muuttuneet klubikabinettikokoontumisista kohti sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia. Tämä kehityskulku tarjoaa niin mahdollisuuksia kuin uhkiakin perinteikkäälle toiminnalle.

Kiitos vastauksestasi!

Linkki tutkimuskyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/D0BC083065D92603.par

Lisätietoja:

Johanna Ahopelto
filosofian tohtori
kauppatieteiden tohtori