Unikorni-voitto näytti suunnan kohti ulkomaita

|
Uutinen
Kuuntele

Moona Kansanen sanoo kilpailun kasvattaneen itseluottamusta ja verkostoja.

Moona Kansanen voitti vuoden 2019 Unikorni-yrittäjyyskisan liikeideallaan designista, jota valmistetaan 100 % kierrätysfarkusta. Mitä hänelle kuuluu näin muutama kuukausi voiton jälkeen? 

Intoa huokuva yrittäjä kertoo, että usko Piece of Jeans -yrityksen menestykseen voimistui voiton myötä. 

– Voitto toi itseluottamusta. Tuomarit ja yleisö vahvistivat, että liikeideani on toimiva – nyt siihen uskaltaa panostaa täysillä, Moona kuvailee.

Piece of Jeansin isoin tavoite tälle vuodelle on yritysmuodon muuttaminen toiminimestä osakeyhtiöksi. Suunnitelmissa on myös viedä brändiä vahvemmin ulkomaille. 

Käytännössä tavoitteita on edistetty muun muassa etsimällä osakeyhtiölle sopivaa kirjanpitotoimistoa ja kehittämällä verkkokauppaa; nyt on varattu kansainvälisesti toimiva domain, seuraavaksi tehdään lisää kieliversioita. 

– Suurin haaste on tehdä tuotetta ja brändin nimeä tunnetuksi ihmisille ja maailmalle. Palkintorahoilla onkin tarkoitus toteuttaa erilaisia yhteistyökuvioita ja markkinointia. 

Kilpailun jälkeen keskustelut ovat jatkuneet mentorina toimineen Mika Uusi-Pietilän ja yhden kisan tuomarin kanssa. Jatkoideoita on palloteltu yhdessä ja liike-elämän konkarit ovat antaneet hyviä neuvoja. Verkostoituminen olikin Moonan mukaan yksi kisan parhaita anteja. 

– Se, että ihmiset ovat itse tarjonneet apuaan ja aidosti halunneet olla mukana on tuonut rohkeutta siihen, että uskaltaa itsekin kysyä apua uusilta ihmisiltä. Kisan kontakteilta olen saanut uusia kontakteja – verkosto on laajentunut myös kisan jälkeen. 

Se, että ihmiset ovat aidosti halunneet olla mukana on tuonut rohkeutta itsekin kysyä apua uusilta ihmisiltä.

Piece of Jeansin tuotteet valmistetaan ympäristöystävällisesti käytetystä farkkukankaasta. Myös kilpailun tuomarit korostivat, että tällainen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeä osa liiketoimintaa. 

– Kilpailun aikana koin, että minulla ja liikeideallani on aidosti merkitystä ympäristön kannalta. Tämä näkyy materiaalihankinnassakin: ihmiset haluavat itse lahjoittaa vanhoja farkkujaan, he ovat jopa valmiita maksamaan postimaksut itse. Ylipäänsä yritysidea on saanut paljon kiitosta. 

Unikorni on TEKin ja Ekonomien järjestämä yrittäjyyskilpailu opiskelijoille. Seuraava Unikorni-kilpailu järjestetään talvella 2020-2021. Ensi lokakuussa järjestämme yrittäjyysaiheisen seminaarin, lisätietoja päivitetään osoitteeseen unikorni.fi

Tutustu Piece of Jeans -yritykseen täällä
 

Avainsanat: