Unikorni on mieletön kokemus

|
Uutinen
Kuuntele

Vuoden 2019 kilpailun voittaja Moona Kansanen kannustaa hyppäämään tuntemattomaan.

Syksyllä 2019 Unikorni-kilpailuun osallistuminen ei ollut Moona Kansaselle itsestäänselvyys. 

–  Kilpailun mainoksen nähtyäni ensimmäinen ajatus oli, että en uskalla osallistua. Toinen puoli minussa hoki, että osallistumisessa ei ole mitään menetettävää. Niinpä lähetin videon alkukarsintaan. En ollut uskoa lukemaani, kun pääsin jatkoon.

Arkkitehtuuria opiskellut Moona lähti kisaan liikeideallaan kierrätysfarkusta tehtävästä designista. Hän kannustaa muitakin opiskelijoita ”hyppäämään tuntemattomaan” ja seuraamaan intohimoaan, vaikka se olisi oman alan ulkopuolella.

– Vaikka koulutus olisi joltakin alalta, intohimo ja liikeidea voi olla jotain aivan muuta. Pitää vain olla rohkeutta kokeilla. 

Pitää vain olla rohkeutta kokeilla.

Vaikka koulutus tukisi parhaiten oman alan ideaa, opinnoista on hyötyä kaikenlaisten liikeideoiden suunnittelussa. 

– Yleisesti yliopisto on kouluttanut akateemiseen ja yrittäjämäiseen ajatteluun, joista on ollut paljon hyötyä. Lisäksi designissa ja arkkitehtuurissa yhdistyy visuaalisuus – pitää vain löytää yhtymäkohdat eri alojen väliltä. 

Kilpailuun ilmoittautumisen jälkeen liikeideoista valitaan viisi finalistia yleisöäänestyksellä ja asiantuntijaraadin päätöksellä. Finalistit saavat sparrausapua mentoreilta ennen lopullista finaalia. 

–  Mentorin kanssa juteltua nälkä ja itseluottamus kasvoi. Päätin, että nyt ei pelätä, vaan harjoitellaan ja luotetaan omaan juttuun. Se kantoi pitkälle.

Yrittäjyydestä kiinnostuneelle opiskelijalle Unikorni on juuri oikea paikka. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista ja kauempaa tulevien matkakustannuksetkin korvataan. Moonaa lainaten, ”osallistumisessa ei ole mitään menetettävää”. 

–  Kilpailu on aivan mieletön väylä saada omalle startupille näkyvyyttä ja apua liikeidean kehittämisessä. Osallistuminen kasvattaa myös huimasti omia esiintymis- ja liikeideataitoja, joita tekniikan alalla tulee väistämättä kohtaamaan. 

– Omat pelot kannattaa kohdata, siitä voi saada jotain vielä suurempaa takaisin. 

Unikorni on Tekniikan akateemiset TEKin ja Suomen Ekonomien järjestämä yrittäjyyskilpailu opiskelijoille. Ilmoittautuminen vuoden 2021 kilpailuun on käynnissä 14.3.2021 asti. Lue lisää: www.unikorni.fi

Avainsanat: