Työttömänä opiskelu helpottuu

|
Uutinen
Kuuntele

Työttömyysturvalain muutoksen jälkeen työtön voi opiskella lyhytkestoisia opintoja nykyistä vapaammin.

Eduskunta on hyväksynyt työttömyysturvalain muutoksen, joka helpottaa työttömänä opiskelua. Muutoksen jälkeen työtön voi opiskella lyhytkestoisia opintoja nykyistä vapaammin.

Näiden enintään kuuden kuukauden mittaisten opintojen on oltava ammatillisia valmiuksia tai yrittäjyyden edellytyksiä parantavia. Opiskelu ei kuitenkaan siirrä työnhakijaa syrjään työmarkkinoilta, vaan hänen on opintojen ohessa haettava töitä ja otettava vastaan työtä normaaliin tapaan.

Keskeinen ero nykyiseen mahdollisuuteen opiskella työttömyysetuudella tuettuna on, että TE-toimisto ei tee arviota siitä, onko työnhakijalla koulutustarvetta vai ei. Opinnoista tulee jatkossakin ilmoittaa TE-toimistolle, mutta toimisto ei arvioi myöskään opintojen pää- ja sivutoimisuutta. Lakimuutos on tullut voimaan vuodenvaihteessa, ja sitä sovelletaan vain 25 vuotta täyttäneisiin

– TEK on erittäin tyytyväinen muutokseen ja olemme olleet tätä vahvasti ajamassa. Tutkimustemmekin mukaan osaamisen kehittämisestä on hyötyä korkeasti koulutettujen työllistymiselle, toteaa TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Lisätietoa aiheesta. >>

Uutista päivitetty 9.1.2019.