Työskenteletkö yhä Radiolinjalla? Päivitä ajantasainen työpaikkatietosi jäsentietoihisi!

|
Blogimerkintä

Kun yhteys- ja työpaikkatietosi ovat ajan tasalla, pystymme palvelemaan sinua paremmin, ajamaan etuasi alakohtaisissa työmarkkinaneuvotteluissa sekä lähettämään ala- tai yrityskohtaista ajankohtaistietoa.

Jäsentietoihin voi tallentaa tiedon omasta työpaikastaan sekä toimialasta ja sovellettavasta työehtosopimuksesta. Tämä kannattaa ehdottomasti tehdä, ja tieto kannattaa myös päivittää aina työpaikan vaihtuessa.

Miksi tämä on tärkeää? Tässä edunvalvojasi kolme teesiä.

1. ÄLÄ JÄÄ YKSIN – ANNA MEIDÄN OLLA TUKENASI

Kun tiedämme, missä työpaikassa ja millä alalla jäsenemme ovat töissä, voimme muodostaa kokonaiskuvan jäsentemme tilanteesta ja auttaa parhaalla tavalla heitä uralla ja työelämässä. Koko järjestäytymisen näkökulmasta on tärkeää, että tiedämme, miten iso osa tietyn työpaikan tai toimialan työntekijöistä on jäseniä.
 
Erityisesti edunvalvonnan kannalta työpaikkatieto on tärkeä. Esimerkiksi neuvotteluihin liittyvät valmistelut ja viestintä helpottuvat ratkaisevasti. Työpaikkatieto on monesti jopa korvaamattoman arvokas. Tietoa ei tarvita usein, mutta kun sitä tarvitaan, sen olisi syytä olla ajantasainen.

Myös luottamusmiehelle on suuri apu, jos hän tietää työpaikan järjestäytymistilanteen. Työpaikka- ja alakohtaisten tilaisuuksien järjestäminen ilman työpaikkatietoja on usein todella hankalaa, joskus jopa täysin mahdotonta. Tämä on harmi, sillä järjestäisimme mielellämme tällaisia tilaisuuksia, ja niitä myös pyydetään meiltä usein.

2. TÖKKIIKÖ JOKIN ASIA TYÖELÄMÄSSÄ? – KEHITETÄÄN SITÄ YHDESSÄ

TEKin tavoitteena on, että työelämä on kaikille reilu ja oikeudenmukainen. Aina näin ei valitettavasti ole. Yksittäinen työntekijä olisi hyvin yksin ja eriarvoisessa asemassa, jos hänen pitäisi sopia itse kaikista työsuhteen ehdoista ja palkkauksesta. Siksi edelleen tarvitaan kollektiivista edunvalvontaa.

Tämä ei suinkaan tarkoita vanhan liiton meininkiä ja paluuta edelliselle vuosituhannelle, vaan sitä, että jäsenistön tarpeita kuunnellaan ja niitä edistetään neuvotellen ja sopien. Ja jotta saamme kaikkien jäsenten äänen kuuluviin, pitää yhteys- ja työpaikkatietojen olla kunnossa.

3. TRUST US – TIETOSI OVAT TURVASSA!

Työpaikkatiedot, kuten muutkin jäsentiedot, ovat meille ehdottomasti salassapidon alaista tietoa, jota käytetään vain tarvittaessa, ja silloinkin aina diskreetisti.

Toukokuussa voimaan astuva EU:n tietosuojadirektiivi tuo liitoille entisestään vastuuta jäsentietojen asiallisesta säilyttämisestä ja käyttämisestä. TEKin jäsenenä voit aina olla varma, että jäsentietosi ovat hyvissä käsissä.

Avainsanat: