Tuula Teerille TEKin korkein ansiomerkki

|
Uutinen
Kuuntele

Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri vastaanotti juhlapäivänään 20.6. TEKin plaketin kiitoksena työstä tekniikan, alan tutkimuksen ja yliopistokoulutuksen hyväksi.

Aalto-yliopistosta ensi syksynä Ruotsin kuninkaallisen insinööritieteiden akatemia IVAn toimitusjohtajaksi siirtyvä rehtori Tuula Teeri vietti 60-vuotispäiväänsä 20.6. Otaniemessä biotaloutta käsitelleen seminaarin ja juhlavastaanoton merkeissä.

TEKin lahjana Tuula Teeri vastaanotti järjestön korkeimman ansiomerkin plaketin.

– Toivoit lahjaksi lahjoitusta Aalto-yliopistolle. Koska olemme sekä Aalto-yliopiston perustajia että tehneet myöhemminkin yliopistolle lahjoituksia, halusimme antaa sinulle yliopistolahjoituksen sijaan henkilökohtaisen lahjan, jolla haluamme osoittaa arvostustamme sinua ja työtäsi kohtaan, sanoi TEKin puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström.

TEKin hallitus myönsi ansiomerkin Teerille kiitoksena merkittävästä työstä tekniikan hyväksi niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

– Roolisi on ollut aivan keskeinen Aalto-yliopiston toiminnan menestyksekkäässä käynnistämisessä. Olet toiminnallasi tehnyt tekniikkaa sekä sen kunnianhimoista tutkimusta ja koulutusta näkyväksi sekä lisännyt alan kiinnostavuutta ja houkuttelevuutta. Olet myös merkittävällä tavalla tukenut alan kasvuyrittäjyyden edellytyksiä, Matikainen-Kallström sanoi.

Avainsanat: