TP: Työllisyyden koheneminen edellyttää älyteollisuuden ohjelmaa

|
Uutinen
Kuuntele

Teollisuuden palkansaajat TP vaatii maan hallitukselta kevään kehysriihessä päätöksiä teollisuusohjelmasta.

Ohjelman pitäisi sisältää kansallinen älyteollisuuden strategia. TP:n mukaan Suomen on päästävä takaisin aallon harjalle teknologisessa kehityksessä.

– Pääministeri Sipilä ilmoitti tiistaina Säätytalolla, että työllisyysasteen nostaminen edellyttää keinojen etsimistä boksin ulkopuolelta. Pääministerin ja hallituksen keinot jäävät nähtäväksi, mutta tosiasia on, että Suomen työllisyys on isossa kuvassa kiinni viennin kehityksestä ja sen tuomasta hyvinvoinnista, TP toteaa.


T&k-panostukset saatava nousuun

Järjestön mukaan ilmassa on pieniä merkkejä paremmasta. Teollisuuden reaali-investoinnit ovat kääntyneet nousuun ja yritysten sekä kuluttajien luottamus on kohentunut.

Huonoa on se, että panokset tuotekehitykseen supistuvat edelleen. Tämä kävi ilmi muun muassa TEKin ja VTT:n toteuttamasta Teknologiabarometristä eli TEKbarosta.

– Yksi viennin pullonkauloista on tuotekehityspanosten vähäisyys. Suomi ei tästä kestävällä tavalla nouse, jos emme saa suunnanmuutosta tuotekehityspanoksiin. Suomi oli vielä vuosikymmen sitten korkean teknologia huippumaa. Asemat on vallattava takaisin ja teollisuus saatava töihin, TP esittää.

TEK on TP:n jäsenjärjestö.


Lue myös artikkelit: