Tolkkua työaikoihin -kampanja alkaa

|
Uutinen
Kuuntele

Yhä useampi akavalainen on aina sidoksissa työhönsä. Akavan ja sen jäsenliittojen yhteinen kampanja vaatii tolkkua työaikoihin.

Yhä useampi akavalainen on aina sidoksissa työhönsä: iltaisin, viikonloppuna ja lomilla. Esimerkiksi korvauksetta tehty ylityö on pesiytynyt sitkeästi työelämään. Akavalaisessa kentässä seitsemän prosenttia tekee palkatonta ylityötä keskimäärin 8,1 tuntia viikossa eli yhden työpäivän verran. Vuositasolla akavalaisten palkattomat ylityöt vastaavat yli 15 000 henkilötyövuotta.

Akava järjestää yhdessä jäsenliittojen kanssa Tolkkua työaikoihin -kampanjan, joka tarjoaa tietoa akavalaisile tyypillisten ylipitkien työaikojen vaikutuksista terveyteen, jaksamiseen ja talouteen. Kun työstä ei ehdi palautua, tietotyöläisen tärkein työkalu eli aivot menettävät toimintakykyään.

Palautuminen on lakisääteinen oikeus

Kampanjasivuilla on mahdollista tehdä lähtötasotesti, joka kertoo suuntaa-antavasti, onko omalla työpaikalla osattu ottaa huomioon työaikakuormituksen aiheuttamat haitat ja vaarat. Sivuilta löytyy myös konkreettisia työkaluja työpaikan eri toimijoille.

Sivuilta löydät myös tietoa siitä, kuinka ylipitkät työpäivät heikentävät hyvinvointiasi ja kuinka paljon palkkoja jää maksamatta palkattomien ylitöiden vuoksi. Osana kampanjaa järjestetään myös kaksi verkkoseminaaria. Kampanja päättyy maaliskuun lopussa.

Osallistu verkkoseminaareihin

Kampanjaan kuuluu kaksi verkkoseminaaria, joiden tallenteet ovat jälkikäteen katsottavissa Akavan verkkopalvelussa.

Aivot, raha ja työhyvinvointi 11.3. klo 8.30-9.30
Lisätietoa

Työaikakuormitus hallintaan 18.3. klo 8.30-9.30
Lisätietoa