Teollisuuden palkansaajat haastaa poliitikot #Vientilupaus-kampanjaan

|
Uutinen
Kuuntele

Teollisuuden palkansaajat TP perää puolueilta ja eduskuntavaaliehdokkailta konkreettisia ehdotuksia ja tekoja viennin edistämiseksi.

TP haluaa nostaa teollisen toiminnan ja etenkin vientiteollisuuden menestymisen politiikan ytimeen.

– Kutsumme poliitikkoja osallistumaan #Vientilupaus-kampanjaan. Kampanjan tavoite on yksinkertainen: puolueet ja eduskuntavaaliehdokkaat kertovat konkreettisia linjauksia siitä, miten he sitoutuvat parantamaan vientiteollisuuden asemaa, TP:n puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

TP painottaa, että teollisen pohjan vahvistaminen ja vientiteollisuuden toimintaedellytysten parantaminen vaatii myös poliittista sitoutumista. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ei selviä ilman menestyvää teollista toimintaa. Säästäminen ja verojen kiristäminen ei auta, jos vientiteollisuuteen ei saada vauhtia.

Teollisuuden palkansaajat TP edustaa seitsemäätoista jäsenliittoa ja yli 750 000 palkansaajaa kaikista kolmesta keskusjärjestöstä. Myös TEK on TP:n jäsenliitto.

Kampanja käyntiin ensi viikolla

Kampanja alkaa viikolla 10. Ehdokkaiden vientilupaukset julkaistaan kampanjan Facebook-sivulla (facebook.com/vientilupaus) ja twitterissä (@vientilupaus). Viesteihin liitetään lupauksen antaneen ehdokkaan kuva. Kuvia ja lupauksia jaetaan myös Teollisuuden palkansaajien jäsenliittojen nettisivuilla ja sosiaalisen median profiileissa.

Teollisuuden liitot haluavat synnyttää eduskuntavaalien alla kunnon keskustelua vientiteollisuuden merkityksestä suomalaiselle yhteiskunnalle.

– Kuvaavaa on, että puolueiden eduskuntavaaliohjelmista saa hakemalla hakea sanaa vientiteollisuus, vaikka se on suomalaisen hyvinvoinnin ja julkisen talouden kivijalka, vientiliitot korostavat.

– Teollisuuden palkansaajat haluaa Suomeen kasvuhakuisen teollisuus- ja elinkeinopoliittisen strategian, kirkastaa Suomen EU-linjaa, saavuttaa kansallisen yhteisymmärryksen teollisuuspolitiikan keinoista ja tavoitteista, nostaa osaamisen kilpailuetuna suurempaan rooliin ja tuoda työelämään laatua, luovuutta ja muutosturvaa, liitot jatkavat.