Teknoloikka-harjoittelun haku on auki vielä tämän viikon

|
Uutinen
Kuuntele

Opetushallituksen mukaan vain 37 prosenttia opiskelupaikkaa hakeneista uusista ylioppilaista sai paikan. Palkallinen Teknoloikka-harjoittelu on hyvä vaihtoehto ilman opiskelupaikkaa jääneille.

Opetushallituksen mukaan keväällä opiskelupaikkaa ammattikoulusta, ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta haki 22 405 uutta ylioppilasta, mutta paikan sai vain 8 366. Akavan mukaan liian suuri osa uusista ylioppilaista ei saa haluamaansa opiskelupaikkaa.

Tekniikan Akatemia TAF:n järjestämä Teknoloikka-harjoittelu on vaihtoehto niille, jotka jäivät ilman jatkokoulutuspaikkaa. Se on myös keino kokeilla teknologia-alaa, ansaita rahaa ja etsiä omaa alaa.

Valtakunnallisessa harjoitteluohjelmassa on tänä vuonna mukana 20 teknologia-alan yritystä ja organisaatiota 12 paikkakunnalla. Harjoittelupaikkoja on tarjolla 29. Harjoittelijalle maksetaan palkka (1200 euroa/kk) ja hän saa harjoittelun ajaksi mentorin.

Teknoloikka-harjoitteluun voi hakea lukiopohjalla vuosina 1994–1997 syntyneet nuoret. 

Teknoloikan hakuaika päättyy 14.8. eli ohjelmaan pitää hakea tämän viikon loppuun mennessä. Neljä kuukautta kestävät harjoittelut alkavat syksyn kuluessa.