Teknoloikasta hyötyy koko yritys – haku ensi vuoden ohjelmaan käynnissä

|
Uutinen
Kuuntele

Teknoloikka-harjoitteluohjelma kannustaa nuoria teknologia-alojen pariin.

Ensimmäiset Teknoikka-harjoittelut ovat juuri päättyneet, ja nyt etsitään uusia yrityksiä syksyn 2016 harjoitteluihin.

Tamperelainen automaatiojärjestelmiä valmistava Fastems Oy oli mukana vuoden 2015 Teknoloikassa.

– Meidän tulevaisuuden strategiamme keskiössä ovat digitalisaatio ja teollinen internet. Tämän vuoksi lähdimme uudistamaan yritystä radikaalisti ja rakentamaan yrityskulttuuria uudestaan. Päätimme käyttää Teknoloikka-harjoittelua tässä hyväksi, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Tomas Hedenborg.

Kevään tuore ylioppilas Lotta Ylinen törmäsi Facebookissa sattumalta hakuilmoitukseen ja päätti hakea paikkaa. Syksyn ajan hän työskenteli Fastemsille yrityksen sisäisenä bloggaajana. 

– Uutta strategiaa ja uusia toimintatapoja on lanseerattu blogin avulla. Olemme saaneet aivan uudenlaista pöhinää yrityskulttuurin tuomiseen. Lotta on tehnyt upeaa työtä, Hedenborg kiittelee.

– Jokainen henkilö on saanut valita kirjasta yhden asian ja sen ympärille on tehty blogijuttu. Lisäksi olen tehnyt esimerkiksi uratarinoita ulkoiseen viestintään, Ylinen luettelee työsarkaansa.

Myös Ylinen on tyytyväinen harjoittelun antiin. Yhteensä Fastemsilla työskentelee 370 henkilöitä, joista Suomessa 250.

– Lukiossa olin kiinnostunut psykologiasta ja filosofiasta. Harjoittelu avasi silmiä siihen, minkälaisia mahdollisuuksia on olemassa. Harjoittelun suurin anti oli kansainvälisen yrityksen jokapäiväisen arjen näkeminen.

 

Mikä Teknoloikka?

  • Teknoloikka on Tekniikan Akatemian (TAF) järjestämä palkallinen harjoitteluohjelma, joka on suunnattu alle 22-vuotiaille ja lukionsa suorittaneille nuorille.
  • Haku Teknoloikka 2016 -yrityksille on käynnissä. Mukaan voi lähteä mistä päin Suomea tahansa. Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian, jotta harjoittelupaikkaanne ehditään markkinoida tehokkaasti jo keväällä.
  • Ohjelma kannustaa nuoria tekniikan alalle. 

   Lisätietoa Teknoloikka-harjoitteluohjelmasta: teknoloikka.fi