Tekniikan alan hakijamäärät laskivat

|
Uutinen
Kuuntele

Poikkeuksen trendiin teki jälleen Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Hakijamäärä tekniikan alan yliopisto-opintoihin laski valtakunnallisesti noin 8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Poikkeuksen trendiin teki Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), jonka tekniikan koulutusohjelmiin oli ensisijaisia hakijoita noin kolme prosenttia enemmän kuin viime vuonna. LUT kasvatti samalla markkinaosuuttaan tekniikan alan hakijoista 11 prosenttiin.

LUT:n pitkän aikavälin hakijamäärä on ollut nousujohteinen jo vuodesta 2008 alkaen; yhteishaun kokonaishakijamäärän kasvu vuodesta 2008 vuoteen 2014 asti on noin 90 prosenttia.

Aalto-yliopistoon tekniikan alalle oli 3 953 hakijaa. Laskua edellisvuoteen verrattuna oli 8,6 prosenttia. Hakukohteista suosituimmaksi nousi tänä vuonna tietotekniikka. Reippaimmin nousi automaatio- ja informaatioteknologian hakukohde, jonka hakijamäärä kasvoi viime vuodesta 78 prosenttia.

Hakijamäärät laskivat myös Tampereen teknillisessä yliopistossa, hakijoita oli 3 808. Halutuimpia olivat arkkitehtuurin, rakennustekniikan, tietotekniikan, tuotantotalouden ja konetekniikan ohjelmat.

Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan oli tänä keväänä 4 322 hakijaa. Määrä laski viime vuodesta reilulla parilla sadalla.