Valtuusto

TEKin valtuusto jätti neljä uutta aloitetta viimeisessä kokouksessaan

|
Uutinen

TEKin valtuustokauden viimeinen kokous pidettiin Triplassa 23.–24.3.2023.

Hallituksen varapuheenjohtaja Jari Nummikoski ilmaisi haikeutensa valtuustokauden lopusta ja korosti, että vaikka viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, niin tekkiläiset ovat silti pystyneet tekemän töitä paremman ja kestävämmän maailman eteen.
 
- Työelämä on muuttunut ja tuskin koskaan enää palaamme pandemiaa edeltävään maailmaan ja tapaan tehdä töitä. Voimme tehdä paljon asioita etänä, mutta keskustelu ja kohtaaminen muiden ihmisten kanssa on tärkeää, myös valtuuston kokouksissa, Nummikoski sanoi.
 
Hän muistutti myös, että vaikka energiakriisi on ajanut ihmisiä allikkoon, niin se on myös mahdollisuus tekniikan osaajille luoda jotain uutta ja parempaa.
 
Työmarkkinaneuvotteluista Nummikoski halusi nostaa esiin eritysesti sen, että TEK yhdessä muiden YTN-liittojen kanssa olivat ensimmäisiä, jotka onnistuivat neuvottelemaan tasa-arvoisemmat palkalliset perhevapaat mukaan työehtosopimukseen.
 
Valtuustoaloitteissa oltiin huolissaan muun muassa suomenkielestä, työehtosopimusten pirstaloitumisesta sekä ulkomaalaisten jäsenten palvelutarjonnasta
 
Valtuustossa jätettiin neljä uutta valtuustoaloitetta. Ensimmäinen aloite koski Suomen kielen asemaa tieteen kielessä. Aloitteessa esitettiin, että TEK perustaisi uuden palkinnon, joka myönnettäisiin vuosittain laadukkaalle suomenkieliselle tutkimukselle ja oppimateriaalille.
 
Toinen aloite koski neuvottelutoiminnan pirstaloitumista, joka huolestutti nuoria. Aloitteessa esitetiin, että TEKin tulisi pyrkiä kehittämään parempia tapoja hoitaa neuvottelutoimintaa tulevaisuudessa ja huomioida jäsenten intressit.
 
Kolmannessa aloitteessa ideoitiin, että TEKin henkilökunnan vaihtoehtoinen sijoituspaikka Helsingin Pasilan ohella voisi olla Tampereella.
 
Neljäs aloite koski ulkomaalaistaustaisten jäsenten tukemista. Siinä ehdotettiin, että TEK kehittäisi englanninkielistä palveluvalikoimaansa järjestämällä vuosittain kaksi englanninkielistä teematilaisuutta, jotka käsittelevät Suomen työlainsäädäntöä, työehtosopimuksia ja muita Suomen työelämän erityispiirteitä.
 
Lisäksi kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisiä asioita, kuten esimerkiksi hyväksyttiin TEKin tilinpäätökset, toimintakertomus sekä ensi kauden kokouspalkkiot. TEKillä on parhaillaan käynnissä seuraavan valtuuston vaalit, ja uuden valtuuston järjestymiskokous pidetään 7.–8.9.2023 Triplassa.

Avainsanat: