TEKin uusi valtuusto aloittaa kautensa

|
Uutinen
Kuuntele

Uusi valtuusto aloitti työnsä tänään torstaina 28.8. Helsingissä perehtymällä TEKin eri toimintoihin. Valtuuston uudet kasvot haluavat TEKin pysyvän mukana yhteiskunnan muutoksessa.

– Olette TEKin korkein päättävä elin. Kannustan teitä pyrkimään jäseneksi johonkin teitä kiinnostavaan valiokuntaan, sillä sitä kautta pääsee vaikuttamaan kunnolla asioihin, TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi evästi uutta valtuustoa.

Mukana monia uusia kasvoja

Valtuustossa on mukana vanhoja konkareita mutta myös tuoreita kasvoja. Edelliseen valtuustoon verrattuna uusia kasvoja on 22 henkilöä.

Oululainen Miikka Saukko on yksi heistä. TEKin Nuoria edustava Saukko odottaa mielenkiinnolla tulevaa kolmivuotiskautta.

Saukko ei kuitenkaan astu ensimmäistä kertaa mukaan tekkiläiseen maailmaan. Opiskeluaikana hän oli mukana seitsemän vuotta eri valiokunnissa, muun muassa TEKin hallituksen varajäsenenä.

– Erityisesti minua kiinnostaa innovaatiopolitiikka ja teknologiayhteisön kehittäminen. Olen kiinnostunut myös valiokuntapaikasta, sillä tykkäsin siitä aiemminkin, Saukko kertoo.

Myös jyväskyläläiselle Minna Kilpalalle tulevat kolme vuotta ovat ensimmäiset varsinaisena jäsenenä. Vihreitä edustava Kilpala toimi edellisellä kaudella varaedustajana ja jäsenenä teknologiavaliokunnassa.

– Työelämässä olen huomannut, kuinka tärkeää on kehittää ammattitaitoa koko ajan. Kun osaamisesta pidetään huolta, pysyvät myös yritykset kilpailukykyisinä, Kilpala summaa kiinnostuksen kohteitaan.

Jussi Vesalaa puolestaan kiinnostaa TEKin virittäminen entistä houkuttelevammaksi nuorille aikuisille. Aiemmin hänellä on kokemusta teekkarivaliokunnasta.

– Yhteiskunta muuttuu ympärillä, joten TEKinkin pitää  vastata haasteeseen. Tärkeää olisi, että myös vastavalmistuneet kokisivat TEKin omakseen. Olisi hyvä, jos TEK pystyisi tukemaan monialaisen osaamisen edistämistä.

Kokous jatkuu huomenna henkilövalinnoilla

Valtuuston työ jatkuu huomenna perjantaina 29.8. varsinaisella järjestäytymiskokouksella.

Aamupäivän aikana valitaan valtuustolle puheenjohtajat sekä hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet seuraavaksi kolmevuotiskaudeksi.

Lue myös uutinen: Kokoomus vahvisti asemansa TEKin valtuuston suurimpana ryhmänä


Minna Kilpala, Miikka Saukko ja Jussi Vesala ovat valtuuston uusia jäseniä.

Lue myös uutiset:

Avainsanat: