Valtuusto

TEKin jäsenmäärä hipoo 80 000:ta

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin ylin päättävä elin eli jäsenistä demokraattisin vaalein koottu valtuusto kokoontui 24.–25.11. Pasilan Triplaan.

TEKin hallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie avasi kokouksen ajankohtaiskatsauksellaan. Hän kertoi, miten TEKin toiminta rajoitusten poistuttua palvelee jäseniä entistä monipuolisempana. Talvitie toi esiin myös TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokisen kampanjan Akavan puheenjohtajaksi. Hän painotti, että vaikka puheenjohtajavaaliksi valittiin JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren, oli Jarin puheenjohtajaehdokkuudesta paljon hyötyä TEKille.

– Akavan puheenjohtajavaalien myötä Jari nosti esiin TEKille tärkeitä asioita, kuten uusia toimintatapoja, rakentavaa keskustelukulttuuria sekä koulutus- ja innovaatiopolitiikkan merkitystä Suomen menestykselle. Toivottavasti nämä etenevät myös Akavassa, kun Jari toimii Akavan ensimmäisenä varapuheenjohtajana kevääseen 2024 asti, Talvitie muistutti.

TEKin valtuuston puheenjohtaja Mika Hannula sanoitti tekkiläisten tuntoja Akavan puheenjohtajavaalista seuraavalla tavalla: ”Akava hävisi, mutta TEK voitti.”

Jäsenmäärä jatkaa kasvuaan

TEKin henkilöstöjohtaja Kati Johansson piti kokouksessa toiminnanjohtajan katsauksen Jokisen ollessa estynyt sairastumisen takia. Johansson kertoi TEKin jäsenmäärän lähentelevän nyt 80 000:ta.

– Enää ei puutu paljoa, että 80 000 menee rikki! Jos sinulla on tuttavia, jotka voisivat olla TEKin jäseniä, mutta eivät vielä ole, niin nyt olisi hyvä aika houkutella heitä mukaan, Johansson kehotti.

TEK myös palkitsee jäsenyyden suosittelijoita 50 euron jäsenmaksualennuksella tai lahjakortilla.

Dataprojektin myötä TEKillä on nyt erinomaiset tiedolla johtamisen valmiudet

TEKin valtuustosopimukseen on kirjattu, että TEKin tulee olla muuttuvan tietotyön aloitteentekijä sekä tuottaa ennakoivia palveluita ja edunvalvontaa sekä rakentaa kilpailukykyistä innovaatioympäristöä Suomeen ja kestävää maailmaa. Tämän sopimuksen myötä TEK on panostanut voimakkaasti viime vuosien aikana digipalveluiden sekä tiedolla johtamisen kehittämiseen.

TEKin dataprojektin projektipäällikkö Matti Vähä-Heikkilä sekä analyytikko Arttu Piri esittelivät dataprojektin aikaansaannoksia valtuutetuille.

– Projektin myötä TEKin hallussa oleva data saadaan paremmin hyödynnettävään muotoon. Esimerkiksi jäsenviestintää ja palveluiden tarjoamista voidaan automatisoida jatkossa merkittävästi aiempaa paremmin. Voimme myös opettaa tekoälyä arvioimaan esimerkiksi eroherkkyyteen vaikuttavia tekijöitä, Vähä-Heikkilä mainitsee.

– Meidän tulee kuitenkin seuraavaksi päättää, millä tavoilla haluamme dataa jatkossa hyödyntää.  Moderni tietovarastointi tarjoaa monia mahdollisuuksia. Tiedolla johtaminen on vain yksi niistä, sanoo Piri.

Valtuusto päätti jäsenmaksusta ja esitti useita valtuustoaloitteita

Valtuuston kokous päätti myös vuoden 2023 jäsenmaksun suuruudesta. Pääasiassa inflaation takia jäsenmaksua on päätetty nostaa kolme euroa. Jäsenmaksu oli tänä vuonna 348 euroa vuodessa ja ensi vuonna sitten 351 euroa. Aiemmin TEK on antanut e-laskun tilaajille kolmen euron suuruisen alennuksen. Jatkossa alennus poistuu ja paperilaskun tilaajille tulee kolmen euron suuruinen laskutusmaksu per paperilasku. TEK pyrkii toimimaan mahdollisimman hiilineutraalisti ja myös tästä syystä halutaan suosia e-laskutusta.

Valtuustoryhmät olivat tehneet runsaasti valtuustoaloitteita. Aloitteissa pyydettiin muun muassa, että valtuustodokumentit olisivat käytettävämpiä, oikeus olla TEKin opiskelijajäsen tulisi sitoa yliopistojen opinto-oikeuteen, järjestäytyneempää tekniikan tohtoreiden edunvalvontaa sekä valtuuston kokousten kehittämistä niin, että ne olisivat interaktiivisempia.

Avainsanat: