Tekes tukee Microsoftilta vapautuvien ICT-osaajien palkkaamisessa

|
Uutinen
Kuuntele

Tekes maksaa puolet digiosaajan palkasta vuoden ajan.

Microsoft sai viime viikolla päätökseen yt-neuvottelut, joiden päätöksenä Suomesta vähennetään enintään 2 300 työpaikkaa ja osana tätä Salon tuotekehitysyksikkö suljetaan. Muutokset koskettavat rajusti Saloa, Tamperetta ja Espoota.

Tekesin tavoitteena on auttaa Microsoftilta vapautuvien henkilöiden palkkaamista tutkimus- ja kehitystehtäviin jo olemassa oleviin pk-yrityksiin, sekä edistää heidän ryhtymistään yrittäjiksi.

Yrityksen palkatessa uuden työntekijän digitaalisuuteen liittyviin tutkimus- ja kehitystehtäviin, Tekes maksaa puolet digiosaajan palkasta vuoden ajan. Palkattava digiosaaja voi tulla mistä tahansa yrityksestä.

– Kaikki minkä voi digitalisoida, ja mitä ei vielä ole digitalisoitu, tulee digitalisoitumaan. Kansainvälisyyttä ja kasvua hakevien pk-yrityksien tulisi nähdä tilaisuutensa tässä, vinkkaa johtaja Mika Lautanala Tekesistä.

Hyvä tilaisuus investoida Suomeen

Finpron kanssa tehtävän yhteistyön voimin tavoitteena on saada ainakin kymmenen uutta ulkomaista toimijaa perustamaan tutkimus&kehitys-yksikkö Suomeen. Suomeen ovat jo investoineet esimerkiksi Intel, GE Healthcare, Samsung Electronics ja Zalando. Microsoftilta irtisanottujen osaaminen on kullanarvoista myös ulkomaisille investoijille.

Finpron työn tuloksena Suomeen on saatu luotua jo yli 300 digitaalisuuteen liittyvää työpaikkaa tutkimus- ja kehitystoimintaan.

Tekes on jatkossakin mukana tarjoamassa rahoitusta tutkimus- ja kehitysyksiköitään Suomeen perustaville yrityksille.

Tekesin tarkennus lisätty uutiseen 27.8.: Palkattava digiosaaja voi tulla mistä tahansa yrityksestä.

Lue myös uutiset