TEK-vaikuttaja: Meidän täytyy uskaltaa kokeilla!

|
Uutinen
Kuuntele

Jos TEK olisi pysähtynyt lafka, en olisi siinä mukana, sanoo Pauli Jantunen.

Jantusta on vaikea kuvitella pysähtyneessä tilassa. Kädet piirtävät ilmaan kaaria ja puhetta riittää, kun hän visioi TEKin tulevaisuuden toimintaympäristöä.

– Isäni oli puunjalostuksen DI, hän teki pitkän työuran tehtailla vakiintuneen työnantajan palveluksessa. Nyt valmistuvien ura etenee usein aivan erilaisissa sykleissä. Myös jäsenkunta muuttuu, valtaosa suorat maisteriopinnot aloittavista on jo ulkomaalaisia.

Jantunen johtaa toista kautta TEKin jäsenpalveluvaliokuntaa, joka vastaa palveluista ja järjestöasioista. Tekeillä on myös TEKin digistrategia.

– Tuotamme TEKissä valtavasti palveluita. On hienoa saada nähdä, mihin suuntaan niitä kehitetään. Tekinkaarimalli tarkoittaa sitä, että meidän on mukauduttava jäsenen eri elämäntilanteisiin, valmistumiseen, vastavalmistuneen elämänmuutoksiin ja myös epätyypillisiin työsuhteisiin.

TEKin strategia asettaa tavoitteeksi ammattijärjestökentän parhaat sähköiset palvelut.

– Mielestäni olemme jo ykkönen, mutta se ei riitä. Meidän ei kannata verrata vain ammattijärjestökenttään, vaan muihin palveluntarjoajiin – niin jäsenet kuitenkin tekevät,  Jantunen sanoo.

– Meidän on uudistettava digitaalisia palveluitamme. Pystymme uudistumaan, mutta on uskallettava kokeilla! TEK tarjoaa jäsenilleen Talentumin Summa-palvelun. Siinä yritetään tehdä jotakin uutta, se on muuten ainoa uskottava digilehtimahdollisuus yli kymmenen tilaamani lehden joukossa.

Willimiesklubin ensimmäinen Nuijamies Jantunen muistuttaa, että TEK ei saa unohtaa teekkarihenkeä.

– Pelkkänä palveluautomaattina TEK voisi olla vaikka kuinka tehokas, mutta hengetön ja etäinen. Teekkarikulttuurissa näkyy myös se kokeilunhalu hauskalla tavalla.

Jantusta on aina kiinnostanut, miten asiat hoidetaan. Luonteenpiirre vei hänet jo fuksina mukaan ylioppilaskuntaan ja heti työuran alussa TEKin toimintaan. Työkseen Jantunen konsultoi ja johtaa yritystä, jonka tuote, Modelspace, on väline rakennushankkeiden tietomallintamisen johtamiseen.

– Olen ylpeä ja iloinen saamastani koulutuksesta, se antaa valmiudet heittäytyä ja ottaa selvää. Insinöörikunta uskoo siihen, että selviämme muutoksista ja keksimme uutta.