TEK pelasti Otaniemen wappuradion

|
Uutinen
Kuuntele

Korona melkein hiljensi Radiodiodin, mutta teekkarien neuvokkuus ja hyvä yhteistyö saivat ”Suomen nopeimman kuulotelevision” linjoille. Radiodiodi lähetykset alkavat tänään.

Oli lähellä, ettei Otaniemestä olisi kajahtanut tänä keväänä perinteistä wappuradiota. Koronaepidemian takia Aalto-yliopisto on rajoittanut merkittävästi tilojensa käyttöä. Opiskelijavetoinen Radiodiodi on tuottanut lähetyksensä perinteisesti tuontikonteista koostuvassa popup-studiossa. Viime vuonna kontit sijaitsivat uuden Otaniemen metrokeskuksen edessä olevalla aukiolla ja nyt suunnitteilla oli sama kuvio.

– Koronatilanteen takia emme kuitenkaan saaneet lupaa ottaa aluetta käyttöömme. Se on ymmärrettävää, sillä aikaisempina vuosina konttimme ovat vetäneet ohjelmantekijöiden lisäksi paljon muita ihmisiä tunnelmoimaan kanssamme vappua, kertoo Radiodiodin infravastaava Tuomas Haajanen.

Vaihtoehtoiset tilat olivat kiven alla ja pitkän etsimisen jälkeen Radiodiodin toimituksesta alkoi tuntua, ettei sopivaa studiotilaa löydy. Onneksi he keksivät ottaa yhteyttä TEKiin.

– TEK on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Se tuntui luontevalta ja helposti lähestyttävältä taholta, Tuomas sanoo.

Radiodiodin kevätradio tuo valoa ja wappumieltä näiden vaikeiden aikojen keskelle.

TEKillä on Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksessa toimistotila, jota TEKin työntekijät hyödyntävät esimerkiksi etätyöskentelyyn ja kokousten pitämiseen. Tila sijaitsee hyvin lähellä Radiodiodin aikaisempaa lähetyspaikkaa. Tuomaksen idea oli pyytää tätä tilaa radion käyttöön, joten hän oli yhteydessä TEKin Otaniemen opiskelijayhdyshenkilö Eero Järviseen

– Idea oli mielestäni hyvä, joten lähdin viemään kyselyä eteenpäin. Kun sain TEKiltä vihreää valoa, neuvottelin asiasta oppimiskeskuksen turvallisuushenkilöstön kanssa. Heidän puolestaan asia oli ok, joten pystyimme tarjoamaan TEKin tilan Radiodiodin käyttöön, Eero kertoo.

Radiodiodin tekniikkavastaava Ville Eronen

Neljä päivää idean syntymisestä TEKin tila oli varattu Radiodiodille ja radion toiminta oli taattu tällekin keväälle.

– Tilan saaminen oli meille suuri helpotus. Tila sopi meille kuin nenä päähän! Haluamme kiittää Tekniikan akateemisia nopeasta reagoinnista avunpyyntöömme ja radion mahdollistamisesta tänä keväänä, Radiodiodin päätoimittaja Reetta Sassi sanoo.

Tänä wappuna Radiodiodi tekee kaikki ohjelmansa etänä tai nauhoituksin. Radion tekoon osallistuu lähes sata vapaaehtoista, mutta itse studiotilaa käyttää vain kahdeksanhenkinen toimitus. Toimitus tuottaa ohjelmat pareittain eli lähetysaikaan tilassa on vain kaksi henkilöä kerrallaan.

Radiodiodi aloittaa lähetyksensä 27.4. osoitteessa radiodiodi.fi Lähetys on käynnissä 27.–30.4. 

– Toivomme, että Radiodiodin kevätradio tuo valoa ja wappumieltä näiden vaikeiden aikojen keskelle, Tuomas ja Reetta sanovat.

– Kevääseen ja wappuun liittyy paljon suuria tunteita. Jälleen yksi lukuvuosi alkaa olla takana päin ja kesä on tuloillaan. Wappuradio täydentää tätä fiilistä erinomaisesti ja muuttaa sitä todellisemmaksi, Eero lisää.

Radiodiodin studiovastaava Saku Virtanen

Nauti wappuradioista 2020!