TEK palkitsee hyvinvointiteoista

|
Uutinen
Kuuntele

Hyvinvointituutoroinnin opas neuvoo opiskelijoita, miten voi pitää huolta omasta hyvin­voinnistaan.

Tekniikan alan uudet opiskelijat saavat tänä vuonna perehdytystä myös hyvinvoinnista huolehtimiseen.

TEK jakoi elokuussa eri kampuksilla toimiville 1 700 tuutorille hyvinvointituutoroinnin oppaan osana TEK-mini­opasta.

Hyvinvointituutoroinnin oppaan ideana on kasvattaa opiskelijoiden hyvin­vointitietoisuutta ja auttaa tuutoreita kertomaan uusille opiskelijoille hyvinvointia edistävistä teoista. TEKin opiskelijatutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia tekniikan alan yliopisto-opiskelijoista on huolissaan jaksamisestaan.

Puolet opiskelijoista ilmoitti murehtivansa opintoasioita myös vapaalla. Joka kolmas kyselyyn vastanneista ilmoitti hukkuvansa opintoihin liittyvään työmäärään.

– Oppaassa on kerrottu opiskelijoiden hyvinvoinnin ikävästä tilasta ja vahvistettu tätä viestiä TEKin tutkimustoiminnan datalla opiskelijoiden jaksamisesta. Lisäksi oppaassa on vinkkejä hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä osio, johon voi kirjata tekemiään hyvinvointitekoja. Kun hyvinvointiteot on tehty, voi alueen opiskelijayhdyshenkilöltä saada Hyvinvointituutorointi-narujumppakassin ja -haalarimerkin, TEKin opiskelijatoiminnan asiantuntija Matti Vähä-Heikkilä sanoo.

TEK toivoo, että korkeakoulut ottaisivat opiskelijoiden hyvinvoinnin tosissaan ja kiinnittäisivät siihen huomiota aivan opintojen alusta alkaen. 

– Vaikka nyt asian suhteen konkreettisin panostus on uusissa opiskelijoissa, heijastuvat aloitetut hyvinvointiteot lopulta koko opiskelijapopulaatioon. 

Lue lisää: Yli 40 % tekniikan yo-opiskelijoista huolissaan jaksamisestaan

Avainsanat: