TEK haastaa jäsenensä: tarjoa TET-harjoittelupaikka nuorelle

|
Uutinen
Kuuntele

Paras tapa saada lisää nuoria tekniikan alalle on tarjota heille myönteinen kokemus alasta. Se voi tapahtua esimerkiksi Työelämän tutustumisen eli TET-jakson avulla.

TEK kannustaa jäseniään ottamaan omalle työpaikalleen TET-harjoittelijoita. 7.–9.-luokkalaisten opintoihin pakollisena kuuluva harjoittelujakso kestää parista päivästä kahteen viikkoon. 

– Haluamme tarjota nuorille hyvän TET-kokemuksen jollain teknisellä alalla. Näin innostetaan nuoria tekniikan alalle paremmin kuin millään muilla toimilla. Hyvä kokemus on kaiken a ja o, sanoo TEKin nuorisoprojektien parissa työskentelevä Tuula Pihlajamaa.

Peräti 37 prosentilla TET-jaksoon osallistuneista heräsi kiinnostus kyseistä alaa kohtaan, kertoo TAT:n tutkimus.

TET-paikkaa tarjoavan tahon ei tarvitse etsiä harjoitteluun tahtovaa nuorta itse, vaan harjoittelupaikasta voi ilmoittaa tetjakso.fi-alustalla. Osoitteessa www.tetjakso.fi/teekkaritetti on tarjolla tietoa harjoittelupaikan tarjoamisesta ja sen vastaanottamisesta.

Paikan tarjoaminen on kädenojennus koko teknologia-alan tulevaisuudelle.

– Tarjoamme työnantajille valmiin kehyksen harjoittelujakson läpivientiin. Näin jokaista asiaa ei tarvitse miettiä joka työpaikalla erikseen. Samalla nuorelle tarjoutuu monipuolinen mahdollisuus tutustua työpaikan arkeen. Harjoittelupaikan tarjoaminen on kädenojennus koko teknologia-alan tulevaisuudelle, toteaa Pihlajamaa. 

Myös työpaikka voi saada paljon nuoren läsnäolosta. Meillä TEKin toimistolla harjoittelunsa suorittanut 9. luokkalainen onnistui lyhyessä ajassa esittämään asiantuntijoillemme loistavia kysymyksiä. ”Miksi yliopisto on olemassa?” Tekee aika ajoin hyvää, kun joutuu vastaamaan kysymyksiin, joihin suhtautuu helposti itsestäänselvyyksinä.

Päivitetty 4.2. TET-jaksoja koskenut tutkimus on TAT:n tekemä.