Teekkarituet lepäilevät vielä osin tileillä

|
Uutinen
Kuuntele

– Odotin enemmän, TEKin opiskelijatoiminnan asiantuntija Matti Vähä-Heikkilä sanoo.

Tekniikan akateemiset TEK lahjoitti teekkarikulttuurin ja matemaattis-luonnontieteellisten eli ML-alojen opiskelijatoiminnan tukemiseen reilu vuosi sitten 100 000 euroa.

Summa jaettiin pääluvun mukaan siten, että Aalto-yliopiston teekkarit saivat 33 700, Tampereen yliopiston 27 500 ja Oulun yliopiston 12 400 euroa. Lappeenrantaan päätyi rahoista 10 600, Turkuun 4 700 ja Vaasaan 2 800 euroa. Lisäksi TEK ML-opiskelijayhdistys sai 8 300 euroa.

Turussa rahat ovat vielä koskematta.

Osa rahoista on jo käytetty, mutta osa lepuuttaa rahoja vielä tileillään, kertoo TEKin opiskelijatoiminnan asiantuntija Matti Vähä-Heikkilä.

– Hyvä esimerkki on Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, jonka teekkarit kohentavat juhlatilansa Servin mökin eli Smökin ominaisuuksia ja saavutettavuutta. Näin yhä useampi pääsee teekkarikulttuurin äärelle.

Smökin äänentoistoa ja valotekniikkaa parannetaan. Lisäksi Smökkiin on suunniteltu pyörätuoliluiska.

– Smökki on suojeltu rakennus, joten luvan saantikaan ei ollut ihan pikkujuttu, Vähä-Heikkilä kertoo.

Toiseksi suurimman summan saivat tamperelaiset teekkarit. He eivät ole käyttäneet rahoja mihinkään konkreettiseen, vaan pitävät summaa taseessaan, josta he rahoittavat uuden Tampereen Teekkarit -yhdistyksen toimintaa.

Oulussa teekkarit ovat rahoittaneet tuella laulukirjansa jatko-osaa, mutta miettivät vielä, mitä lopuilla rahoilla tekisivät.

Turussa rahat ovat vielä koskematta, samoin ML-opiskelijayhdistyksen.

Lappeenrantalaiset ovat ehostaneet rahoilla toimitilojaan ja rakentaneet kahvihuoneen, johon ylioppilaskunnan jäsenet voivat tulla.

Vaasassa tuella on hankittu teltta, grilli ja kaiutin, joita käytetään ulkoilmatapahtumissa, ja rahaa on vielä jäljelläkin. 

Vähä-Heikkilä hämmästelee opiskelijoiden varovaisuutta.

– Odotin enemmän. Ehkä opiskelijat ajattelevat, että rahoilla tulee tehdä jotain tosi näkyvää, eivätkä uskalla käyttää niitä esimerkiksi jokapäiväisen teekkaritoimintansa parantamiseen.